2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Folytatódik a Best of Balaton

Füstölt angolna és pisztráng, pazar panoráma és gasztroélmény, isteni borok és káprázatos kilátás, kutyás strand, rejtett kincsek és kedvenc kilátóhelyek ahonnan megcsodálhatjuk a gyönyörű balatoni naplementéket. 2022-ben is folytatódik a Best of Balaton 13 kurátorral, akik a tavalyi évtől ajánlanak helyeket, tájakat, ügyeket, embereket, amikért és akikért érdemes felkeresni a Balatont.

  • Folytatódik a Best of Balaton

A Best of Balaton egy deklaráltan személyes és szubjektív válogatás, amely kivétel nélkül olyanok ajánlása alapján áll össze, akiknek érdemes adni a szavára és akik bevallottan a Balaton szerelmesei. Ilyen például Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Gianni Annoni, Gyurta Dani, Marsalkó Dávid, Tilla, Sebestyén Balázs, Vecsei H. Miklós, Pantl Péter, MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Starcz Ákos, az index.hu vezérigazgatója, vagy éppen Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítói. 2021-ben őket kérte fel a VOLT Produkció csapata az induló Best of Balaton produkcióhoz, ők kapták azt a feladatot, hogy állítsák össze azt az ötvenes listát, amiért érdemes elindulni a Balatonra. „A felkérésnél nemcsak az volt fontos szempont, hogy a kurátoraink szeressék a Balatont és sokan kövessék őket, hanem az is, hogy hitelesek legyenek, érdemes legyen adni a szavukra. A Best of Balaton logikája igazán nagy szabadságot adott a csapatunknak, hiszen itt nincsenek kategóriák: bárki ajánlhat egy számára fontos éttermet ugyanúgy, mint egy helyet, ahonnan szép a panoráma, vagy egy olyan embert, aki sokat tesz a Balatonért. Így kerülhetett a 2021-es ötvenes válogatásba az Ultrabalaton, Csukás István, az Aszófői Halsütő, vagy éppen a Balatonon kimondott igenek. A tavalyi, 50-es lista kicsit se veszített az aktualitásából, azt most újabb 20 ajánlat egészíti ki.” - mondta el Lobenwein Norbert a Best of Balaton egyik alapítója.

 

20 új ajánlat

A zánkai Neked Főztem, a kőröshegyi Völgyhíd Étterem, a fonyódi A konyhám 365 stúdió, a füredi Bergmann Cukrászda, a Majthényi Présház, a siófoki Mala Garden, a Mór24, a Villa Kabala, a Homola Borterasz és a zamárdi Patkó Büfé is bekerült az idei gasztronómiai kínálatba. A „minden más” kategória igazán színesre sikeredett. A Best of Balaton kurátorai ajánlják a lángost, a balatoni retró emlékeket, a Kéktúra útvonalát, a fonyódi kutyás strandot, a kocogást a Balaton partján, a Tapolcai tavasbarlangot, a tihanyi Piac Placcot, a Káli Autó-Motor Múzeumot, Bereczki Kata festőművészt és Budavári Dórát. „Minden jelöltet rövid riportfilmekkel mutatunk be, ezeket június 27-től 20 napon át az Indexen és a MOL Nagyon Balaton Youtube-csatornáján láthatja majd a közönség.” – emeli ki Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője.

 

Idén is átadnak életműdíjat

A 2021-es évben a kuratórium döntése értelmében Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa vehetett át életműdíjat. Idén őt kérték fel, hogy a 2022-es életműdíjast ő javasolja. „Családommal 30 éve üzemeltetjük a Kistücsök Éttermet. A legnagyobb elismerés számunkra a visszajáró vendégeink szeretete, de bevallom, nagyon jól esett a Best of Balaton életműdíja és az is, hogy most én tehetek javaslatot az idei életműdíjas személyére. Gyerekkorom óta a Balatonon élek, sokakat ismerek, olyanokat is, akik megérdemlik, hogy elismerjék őket.” – mondja Csapody Balázs. Az életműdíjat július 30-án Zamárdiban, a ZamJam Fesztivál keretében a Balaton Ünnepén adják át.

A teljes Best of Balaton listát a www.bestofbalaton.hu<https://gmail.us14.list-manage.com/track/click?u=c2aef10cb3bff9fde15a5dda9&id=c4d3564174&e=ed26f99e6a> -n böngészhetik az érdeklődők, és remélhetőleg számos új, meglátogatni, kipróbálnivaló úticélt fedeznek fel maguknak.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!