2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Fesztiválok fesztiválja a Zsolnay negyedben

A Fesztiválok fesztiválja néven tartanak családi rendezvényt Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben.

  • Fesztiválok fesztiválja a Zsolnay negyedben

„Nagyon színes programkínálatot állítottunk össze a mai napra, aminek a koncepciója tulajdonképpen az volt, hogy mutassuk be pécsi fesztiváléletet – mondta a Hír TV-nek nyilatkozva a Zsolnai Örökségkezelő Nonprofit Ktf. programigazgatója, hozzátéve: ezt két fő pilléren keresztül próbáltuk összehozni. Az egyik a negyedben található, évek óta nagyon nagy sikerrel és nemzetközi hírnévnek örvendő Szamárfül Fesztiválunk, amely egy gyermekfesztivál. És emellé tettük párba a most már szintén világhírű fényfesztiválunkat. Mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek szóló programkavalkádot állítottunk össze. Kint a gyerekek tudnak játszani, hangszerbemutatókat, koncerteket szerveztünk. Bent, az E78 épülete tulajdonképpen pedig mint egy elvarázsolt kastély, minden kis pontja fényfestéssel van átalakítva, amelytől egy nagyon izgalmas tér alakult ki. De van nekünk fénybügyköldénk, ahol ékszereket, játékokat, díszeket gyárthatnak a gyerekek” – sorolta Szécsi Mété.

A fesztivál apropója, hogy 25. éves a Nemzeti Kulturális Alap. A mai napon országszerte tartanak programsorozatokat, amelynek központi helyszíne a baranyai megyeszékhely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Zelenszkij most már tárgyalna Oroszországgal

Zelenszkij most már tárgyalna Oroszországgal

Ukrajna meghívhatja Oroszországot a nemzetközi partnerekkel tervezett következő békekonferenciára – közölte Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke, Andrij Jermak a Bloombergnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Péntektől vasárnapig vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek várják a családokat reggel 10-től este 6-ig a Generali Gyerek Szigeten.
Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!