2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Színes

Elpusztult vagy haldokló tengeri madarak százait találták egy dániai szigeten

Egy héten belül csaknem 200 elpusztult vagy haldokló tengeri madár tetemét fedezték fel Fano északi-tengeri dán sziget nyugati partján - jelentette be hétfőn a DOF dán ornitológiai egyesület.

  •  Elpusztult vagy haldokló tengeri madarak százait találták egy dániai szigeten

Az elpusztult madarak nagy többsége (175) lumma, de akad köztük több lunda és északi sirályhojsza is. Kim Fischer ornitológus azt gyanítja, hogy a tengeri madarak éhen haltak. Csaknem mindegyiknek friss tollazata volt, de az összes madár nagyon lesoványodott - idézi a szakértőt a szokatlan jelenségről kiadott közlemény.

Az ornitológus attól tart, hogy a Fano szigeten talált madarak csak kis töredékét jelentik az összes elpusztult tengeri madárnak. Az északabbra fekvő dániai városból, Skagenből már hónapok óta érkeznek hírek elpusztult lummákról és más tengeri madarakról. A tömeges madárpusztulásra egyelőre nincs magyarázat. Az Aarhusi Egyetem kutatója, Ib Krag Petersen szerint azonban az élelemhiány és a közelmúlt viharsorozata együttesen okozhatta a madarak halálát, de közrejátszhatott a klímaváltozás is. A DR dán rádióállomás szerint mostanában más térségbeli országokban, így Hollandiában, Belgiumban és Nagy-Britanniában is szokatlanul sok haldokló tengeri madár partra sodródását észlelik.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!