2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Színes

Egyedülálló tojásgyűjtemény különlegeségekkel

Ötezer hímes tojás látható a fennállásának huszadik évfordulóját jövőre ünneplő Zengővárkonyi Míves Tojásgyűjteményben. A múzeum egyedülálló Európában, látogatottsága évről évre növekszik.

  • Egyedülálló tojásgyűjtemény különlegeségekkel

A múzeum 2000-ben nyílt meg, akkor még csap pár száz darabot láthatott a közönség. A gyűjtemény ma már csaknem ötezer darabból áll. Hely szűke miatt azonban ennek alig a felét tudják kiállítani. A Németországban élő tulajdonos szerint a kiállításnak az a küldetése, hogy megmutassa, hogy a hímes tojások milyenek valódi értéket közvetítenek.

A vitrinekben a Nagy-Magyarország valamennyi tájegységéről vannak tojások, de három kontinens érdekességei is láthatók. A sok különlegesség közül is kiemelkedik az a faragott tojás, amelyen a Himnusz kottája és szövege olvasható.

A tárlat, jövőre ünnepli 20 éves jubileumát, ebből az alkalomból teljesen átrendezik a múzeumot.

A látogatók száma évről évre emelkedik, a gyűjteményt eddig csaknem kétszázezren látták.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!