2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Felvidéki freskó 11:00

Színes

Dörner György: Csurka Istvánt, a szabadságot és a magyarokat szerettem

Dörner György Kossuth-díjas színész, az Újszínház igazgatója, a magyar művészvilág megkerülhetetlen figurája 70 éves lett. A kerek születésnap apropóján készített vele interjút a Mandiner.

  • Dörner György: Csurka Istvánt, a szabadságot és a magyarokat szerettem

A színművész a lapnak adott interjújában felidézte a gyermekkorát: legkedvesebb emlékeiként csupán egy focilabda és egy gitár jelenik. Mint mondta, orrvérzéstől vakulásig csak fociztak. Elárulta, hogy a mai napig ugyanaz a kedvenc étele, ami gyerekkorában volt: pecsenyezsíros kenyér.

Arra a kérdésre, hogy melyik az a darab, amelyiket bármikor szívesen megrendezné ismét, egyértelműen a Karnyóné című darabot emelte ki. A szakmai kérdéseknél maradva elárulta, hogy

"Egy jó műnek – legyen az színdarab, regény, vers vagy bármi – az az ismérve, hogy mindig ugyanolyan jó. Kortalan. Bármely életszakaszában is találkozzon vele az ember, mindig minőségi."

 

Az interjú során megemlítette, hogy életének az egyik legmeghatározóbb személye a MIÉP egykori elnöke, Csurka István, aki íróként, szerzőként is jeleskedett. Vele kapcsolatban elárulta, hogy nagyon gyorsan barátság köttetett közöttük. Dörner György nem a MIÉP-et szerette, hanem megfogalmazása szerint

"Csurkát szerettem… és a szabadságot szerettem… és a magyarokat szerettem."

A Dörner Györggyel készült teljes születésnapi interjú IDE KATTINTVA olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!