2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Színes

Dingótámadás ért egy futót

Kórházba került egy fiatal ausztráliai nő, miután futás közben megtámadta egy dingófalka hétfő reggel.

  • Dingótámadás ért egy futót

Az áldozat K'gari szigetén (korábban Fraser-sziget) kocogott, amikor az állatok rátámadtak - számolt be az ABC ausztrál műsorszolgáltató a mentőszolgálatokra hivatkozva.

A nő a tengerbe menekült, de két dingó oda is követte. Az állatok a futó felsőtestét és lábait harapták meg. Az áldozatot helikopterrel szállították kórházba.

A dingók feltehetően házikutyából visszavadult állatok, amelyek évezredek óta élnek Ausztráliában. A világ legnagyobb homokszigete, a Queensland partjainál található K'gari híres dingóállományáról.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak a dingótámadások. Júniusban egy tízéves fiút harapott meg egy dingó, majd magával vonszolta a vízbe. A fiút 12 éves nővére mentette meg.

Korábban egy francia turistát napozás közben tomporon harapott egy dingó. Áprilisban egy hatéves kislányt ért támadás, aki éppen a sekély vízben játszott.

Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium szerint 2018 óta összesen 33 dingótámadás történt. Queensland hatóságainak becslései szerint 25-30 dingófalka él K'garin. Egy falka 3-12 egyedből áll. Az állatok, amelyek nem ugatnak, hanem a farkasokhoz hasonlóan vonyítanak, védelmet élveznek a szigeten.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!