2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Színes

Megperzselték és bontószéken darabolták

Böllérversennyel népszerűsítették a háztáji termékeket a Vas megyei Szarvaskenden. A vidékfejlesztési államtitkár szerint Nyugat-Európában a helyi értékesítés már bevált.

A böllérversenyen 20 csapat indult, a megperzselt, letisztított állatokat bontószéken darabolták fel.

„Változott a disznónak a perzselése, régen szalmával, utána fával, most már gázzal – magyarázza Németh Imre böllér. – Ahogy változik a világ, technikai elemek jönnek-mennek, de igazából arra kell törekedni, hogy az ízekre időt fordítsunk” – tette hozzá.

A vendégek mindenből kaptak kóstolót. A rendezvénnyel a helyi termékeket is népszerűsítették. A vidékfejlesztési államtitkár szerint Nyugat-Európában a helyi értékesítés már bevált.

„Nyugat-Európában már ez a helyi értékesítés – vagy ahogy ők mondják: a rövid élelmiszerláncok – a gyakorlat – fogalmazott V. Németh Zsolt. – Ez nem csak egy szűk piaci rés, hanem egyre jobban kialakuló ágazat is, ahol a hatósági szabályozások mellett a termelő és a fogyasztó viszonyában egyre inkább megjelenik a bizalom, a semmi mással nem pótolható bizalom. Én hiszek abban, hogy a helyi termékek térnyerése egyben a vidék kibontakozási lehetősége is” – mondta a vidékfejlesztési államtitkár.

A húskészítmények mellett kézműves termékeket, sajtokat, borokat, pálinkákat is lehetett kóstolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!