2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Színes

Agresszív majmok zaklatják egy japán város lakóit

Július eleje óta 42 embert sebesítettek meg agresszív makákók a hegyek közt fekvő japán városban, Jamagucsiban.

  • Agresszív majmok zaklatják egy japán város lakóit

A majominvázió olyan méreteket öltött, hogy a hatóságok altatólövedékkel próbálják lenyugtatni az izgága állatokat.

A makákók megtalálhatók szerte a szigetországban, ahol gyakran jelentik bosszúság forrását a lakosság számára, mert feldúlják az otthonokat vagy tönkreteszik a termést a földeken, de ritkán fordul elő, hogy emberre támadnak. Jamagucsiban azonban az elmúlt hetekben gyerekeket és felnőtteket támadtak meg, karmoltak vagy haraptak meg.

Egész Jamagucsit hegyek övezik, ezért nem szokatlan a majmok jelenléte. Az azonban nagyon ritka, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert megtámadjanak - mondta el az AFP-nak az önkormányzat egy munkatársa.

A makákók eleinte csak gyerekekre és nőkre támadtak, de újabban megtámadnak időseket és felnőtt férfiakat is - mondta az illetékes.

A helyi hatóságok őrjáratokat szerveznek a július 8. körül történt első esetek óta, de még egyetlen majmot sem sikerült elkapniuk.

Azt sem tudják, hogy egy bizonyos, különösen agresszívvé vált csoport követi-e el a támadásokat, vagy általában váltak agresszívvé a környéken élő makákók.

"Sírásra lettem figyelmes a földszinten. Leszaladtam, és láttam, hogy egy majom mászott fel a gyermekemre" - mesélte el egy apa Mainicsi című lapban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!