2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Színes

Áder János másodikként végzett a versenyen

Az államfő is részt vett a horgászat nagyköveteinek második versenyén Sukorón. A Magyar Országos Horgász Szövetség tavaly adományozta Áder Jánosnak a horgászat nagykövete címet. A Velencei-tavon rendezett eseményen világbajnok horgászok és egyesületi, szövetségi elnökök is összemérték halfogó tudásukat.

A szeles, hideg idő sem tántorította el a horgászverseny résztvevőit, Sukorón a köztársasági elnök is botot ragadott. „Arra is jó, hogy az ember elfelejtse a munkáját, kikapcsolódjon. Barátokra lel, lehet egymást kicsit zrikálni, lehet egymással versenyezni, lehet egymásnak szurkolni, utána meg lehet inni egy sört – hát most épp nem olyan az idő, úgyhogy egy pohár bort –, a régi emlékeket föl lehet eleveníteni” – mondta az államfő.

A mostani találkozón már második alkalommal adományoztak nagyköveti címeket, hogy népszerűsítsék a horgászatot. „Nagyon sok híres ember horgászik, és mikor megkérdezik, hogy mi a hobbija, a horgászatról teljes szívvel, szenvedéllyel beszél. Úgy éreztük, ezt nagyon fontos azzal megtisztelni, hogy minden évben néhány közéleti embert, neves sportolót, újságírót, színművészt megtisztelünk ezzel a díjjal” – mondta Fűrész György, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) ügyvezető elnöke.

Idén a horgászat nagykövete lett Biros Péter vízilabdázó, Tátrai Tibor Liszt-Ferenc díjas gitáros, Bokor Károly horgász szakújságíró, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművész.

„Nagyon megtisztelő, hogy gondoltak rám, ezek szerint elterjedt az országban, hogy horgászom. A szövetségben és ahol lehet, évtizedek óta segítem az ügyet, mert csodálatos dolog a horgászat, az, hogy az ember leülhet a természetben, és teljes lelki nyugalommal adhat riportot – mert kapás úgysincs” – mondta Straub Dezső.

A horgászversenyen nem fogtak sok halat a résztvevők. Áder János másodikként végzett a kategóriájában, az abszolút legjobb eredmény 1860 gramm volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Budapesten a legjobb kiszolgálást kaptam - jelentette ki Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmcsillag, egykori kaliforniai kormányzó abban a videóban, ami szombat este jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!