2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Színes

A víznek jutott a főszerep

A víz világnapján különböző programokkal várták a látogatókat a Szegedi Vadasparkban. A rendezvénnyel országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára, a vízre mint alapvető és biztonságos élelmiszerre kívánták felhívni a figyelmet.

A jó időnek köszönhetően megtelt látogatókkal a vadaspark, sokan felkeresték a víz világnapja alkalmából szervezett programokat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal szakemberei különböző folyadékokon mutatták be az érdeklődőknek, hogy melyik ital milyen vegyhatású és hogyan hat az emberi szervezetre. Emellett vizeink védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára is felhívták a figyelmet. A kísérletek mellett játékos kérdéssorozattal is szórakoztatták az érdeklődőket. Azok, akik jól válaszoltak a kérdésekre, ajándékot kaptak. Sokan már tudatosan vigyáznak az ivóvízkészletre, figyelnek arra, hogy ne pazarolják a vizet.

„Az a legfontosabb, hogy akik kilátogatnak az állatkertbe, élményekkel és tudással gazdagabban távozzanak. Azt gondolom, hogy ezek a kiegészítő programok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek kicsit átgondolják azt, hogy mit tehetnek a természet védelméért, a szülők esetleg lássák a gyerekeken keresztül, hogy milyen sokat tudnak ők is tenni. Ha ezt el tudjuk érni, akkor, azt hiszem, érdemes volt az állatkertbe kijönni mindenkinek” – vélekedett Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója.

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, ráirányítva a kormányok, a szervezetek és a magánszemélyek figyelmét a víz kiemelten fontos szerepére az életünkben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!