2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Színes

A Spacex Crew Dragon szállítja majd az ISS-re a magyar űrhajósokat

A magyar űrhajósok a SpaceX Crew Dragon űrkapszulájában fognak utazni. A részben újrafelhasználható amerikai űrhajó először 2020-ban szállított embereket a világűrbe, azóta pedig uralja a piacot.

  • A Spacex Crew Dragon szállítja majd az ISS-re a magyar űrhajósokat

A multimilliárdos Elon Musk cége és a NASA tesztküldetés során két amerikai asztronautát juttatott el a Nemzetközi Űrállomásra, valamint a közösségi médiában világsztárrá vált társukat, egy plüssdinoszauruszt. Az űrkapszula Falcon 9 rakéta meghajtásával 3 nap alatt érte el célját.

Musk úrjárművének technikai egyedülállósága, abban rejlik, hogy a bevetést követően visszatér a Földre és egyszerűen leszáll.

Kilenc hajtóművét pedig úgy tervezték, hogy meghibásodás esetén a leálló egység szerepét a többi veszi át.

A sikeres tesztrepülés végrehajtása óta a SpaceX Dragon uralja a piacot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!