2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 17:30

Színes

A húsvét az egyik legnagyobb családi és keresztény ünnep + videó

A húsvétot megelőző nagyhetet sanyarúhétként, illetve vizeshétként is emlegetik. Üzenete a megújulás, a megtisztulás, illetve mindazon cselekedetek, amelyek ezt szolgálják. Nem véletlen, hogy ez az időszak a böjté.

  • A húsvét az egyik legnagyobb családi és keresztény ünnep + videó

Monostori László esperes, plébániai kormányzó: "A nagyhét tulajdonképpen a célegyenese a húsvéti készületnek. Most amikor készülünk Húsvétra, a Nagyböjti időszakban, már lemondásokkal, megtagadásokkal, böjttel, imádságokkal készülünk, jó esetben a lelkünket is megtisztítottuk, mi katolikusok a szent gyónásban."

A katolikus pap hozzátette: a felkészülés időszakában mindig különleges lelki állapotba kerülünk.

A Húsvét a megújulás, a tavasz eljövetelének ünnepe is és a hagyomány szerint ekkor kezdték meg a sonkát is.

Rab Róbertné, hentes: "A lapocka, azt szeretik a legjobban, de a combot is, aki diétázik, nagyon sokan a lapockát szeretik, mert az az ízesebb, szaftosabb, inkább a magyarok azt szeretik, mert kicsit zsírosabb, úgyhogy azt szeretik inkább."

A sonka mellett a további hagyományos Húsvéti ételek a főtt tojás, és a reszelt torma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!