2024. 11. 22. Péntek Cecília napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

300 tipp, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál

A Magyar Konyha magazin gasztrokalauza idén 11. alkalommal foglalja össze, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp között 60 új hely kéri az ínyencek figyelmét. A strandtáska-kompatibilis kiadvány a nyári lapszámhoz csomagolva kapható.

  • 300 tipp, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál

Ezen a nyáron is megkapja a Balaton gasztroiránytűjét az olvasó a Magyar Konyha magazintól. A szerkesztőség idén is „körbeette” a tavat, aminek eredménye 300 tipp és 60 vadonatúj hely.  A kiadvány birtokában jól választhatnak, és a part mentén töltött szabadság végén – garantáljuk – senkinek sem marad rossz szájíze.

A kiadvány továbbra sem étteremkalauz, sokkal inkább kulináris útikönyv. Az éttermi kategóriák mindegyikéből tesz ajánlásokat: bemutat kultúrbisztrót, halsütőt, romkocsmákat, fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, kockás abroszos kisvendéglőket, fine dining éttermeket is, valamint északi és déli parti borászatokat – mindenkinek a kedvérevalót. Jó hír, hogy a Michelin ellenőrei 10 helyet tartottak a Balaton mellett ajánlásra méltónak, négy pedig elhozta a Bib Gourmand, a jó ár/érték arányú elismerést is. Ezekről a helyekről külön listát állítottunk össze Önöknek.

Miközben a szerkesztőség körbeette a Balatont, a következő megállapításokra jutott:

  • Az árak 15–25 százalékot emelkedtek.
  • A rezsiárak megugrása ellenére a vendéglátás régi, nagy bástyái kitartanak, hozzájuk 60 új vendéglátóhely csatlakozott.
  • Sokasodott a vega/vegán ételeket kínáló éttermek száma, ugyanakkor a mentes étkezés hívei sem számkivetettek.
  • A választék széles spektrumon mozog. A nosztalgiára hajla¬mos nyaralók éppúgy megtalálják szá¬mításukat, mint a hagyományos vagy a modern konyha kedvelői.
  • Ettől persze még kaotikus a felhozatal: lángos, hekk, nápolyi pizza, francia, olasz, me-diterrán, mexikói ízek, tengeri herkentyűk, BBQ, hamburger, ahol csak lehet.
  • Fájdalom, hogy a hagyományőrző balatoni ételek, mint mondjuk a petyek, vagyis a fonyódi halászlé, vagy Vörösmarty Mihály kedvence, a baligány ritka szereplő az étlapokon.
  • A regionális gondolkodású éttermek esetén viszont üdvözlendő, hogy továbbra is törekszenek a helyi alapanyagok, a halak korábbinál jóval változatosabb használatára.

A Magyar Konyha nyári számát, kiegészülve a balatoni gasztrokalauzzal, keressék az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!