2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Színes

2500-an űzték el a telet Mohácson + videó

Az esős idő ellenére a busók idén is teljesítették vállalásukat, elűzték a telet. A mohácsi sokac farsangi felvonulás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján, és 2012 óta hungarikumnak számít.

  • 2500-an űzték el a telet Mohácson + videó

2500-an űzték el a telet Mohácson. A szemerkélő eső sem riasztotta el a turistákat attól, hogy a hagyományos sokac felvonulást megnézzék.

A monda szerint a környék mocsárvilágába menekült őslakosok csónakkal átkeltek a Dunán és ijesztő vérrel festett faálarcokba és birkabőrbe öltözve kereplőkkel kizavarták a törököket a városból. A valóság azonban az, hogy a XVIII. század elején betelepült sokacok hozták magukkal ezt a népszokást.

A 2024-es busójárás húshagyó kedden ér véget. Akkor az összes maskarás ismét felvonul, ahogy mondják akkor már a maguk szórakoztatására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!