2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Színes

200 méteres dobással Medgyesi Zsolt lett Európa bajnoka

A távdobó országos bajnokság idén már az ötödik évét tapossa, de idáig a magyar fiúk nemzetközi porondon még nem szerepelhettek. A hazai bajnokságon legjobb eredményt elérő két versenyző, Fejes László és Medgyesi Zsolt meghívást kaptak az első, már nemzetközi – igaz csak az öreg kontinens horgászait felkaroló – távdobó versenyre, amelyen a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) támogatásával indulva képviselték a hazai távdobó mezőnyt.

  • 200 méteres dobással Medgyesi Zsolt lett Európa bajnoka

A tizennyolc versenyző október 1-jén Brassó mellett találkozott, ahol a szervezők két kategóriában, 115 grammban és 125 grammban hirdették meg a versenyt – olvasható a Mohosz beszámolójában.  

A szervezők biztosították a 0,25 milliméteres főzsinórt és a dobáshoz használható súlyokat, így e tekintetben mindenki egyenlő eséllyel indult. 

Mindkét kategóriában az első négy helyezést díjazták, amihez három érvényes dobás átlagát vették alapul. 

Külön díjazták a kategóriánként a legnagyobb dobást, illetve a két kategória legnagyobb dobásának átlagát alapul véve hirdették ki a „Legjobb Atléta 2022” címet. 

A magyar páros nagyon szépen szerepelt a versenyen, Fejes László 115 grammos kategóriában 2. helyen végzett (190,869 méteres átlaggal), Medgyesi Zsolt pedig a harmadik helyet szerezte meg 190,637 méteres átlagával.

 

A 125 grammos kategóriában Medgyesi Zsolt lett a bajnok, 200,690 méteres átlaggal, ami azt is jelentette, hogy a verseny egyetlen 200 méter feletti dobásával – ami 202,982 méter volt –, a legnagyobb dobás díja is Medgyesi Zsolthoz került sőt, a két kategória átlagával a Legjobb Atléta 2022 cím birtokosa is ő lett, így a magyar páros a tíz díjból ötöt hozott haza. 

 

 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!