2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Zöldövezet

Következik:

Vezércikk 08:05

Színes

10. Atilla-nap Tápiószentmártonban

Hazai ízekkel, kézműves termékekkel és lovasprogramokkal várták a 10. Atilla-napra látogatókat Tápiószentmártonban. A Nemzeti Lovasprogram elfogadása óta egyre nagyobb figyelmet kapnak a lovasrendezvények és maga a lovaságazat is.

Czerván György államtitkár nyitotta meg a tápiószentmártoni Atilla-napot, mellyel a hun király halálára emlékeznek minden évben a Kincsem Lovasparkban. „Napjainkban már nem honfoglalásról, hanem gazdasági térhódításról beszélhetünk. Ez a hódítás már régen nem lóháton és nyilakkal történik, hanem eredményekkel. A gazdasági válság megoldásában csakúgy lehetünk sikeresek, ha összefogunk” – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára. Az egész napos díjugrató lovasversenyen az ország legjobbjai mérhették össze tudásukat.

A kormány két hónappal ezelőtt fogadta el a Nemzeti Lovasprogramot, melynek köszönhetően szeptemberben elindul a nemzeti lovaskultúra oktatása, és folytatódik az Eurohorse lovastúra-útvonal kiépítése. „Minden területen, komplexen próbáljuk megközelíteni ezt a kérdést, úgy turisztikai szempontból, mint kulturális szempontból, nem utolsósorban pedig oktatási és nevelési szempontból szeretnénk, hogyha minél többen – és már fiatalkorban, iskoláskorban – közelebb kerülnének ehhez a csodálatos élőlényhez” – folytatta Czerván György.

Az államtitkár szerint a lovaságazat erősítése hozzájárulhat új munkahelyek teremtéséhez, a vidékfejlesztéshez, az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez, az országkép javításához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!