2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Újabb vereség Albániától

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra kikapott a vendég albán csapattól világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.

  • Újabb vereség Albániától

A Puskás Arénában rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

Magyarország-Albánia 0-1 (0-0)

------------------------------

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

gólszerző: Broja (80.)

sárga lap: Botka (45+2.), illetve Cekici (45+1.), Gjasula (61.), Veseli (69.), Trashi (73.)

Magyarország:

-------------

Gulácsi - Botka (Lang, 83.), Orbán, Szalai A. - Nego (Hahn, 83.), Nagy Á. (Kleinheisler, 71.), Schäfer, Nagy Zs. - Sallai (Vécsei, 71.), Szoboszlai - Sallói (Schön, 58.)

Albánia:

--------

Berisha - Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli, 30.) - Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Balliu, 86.) - Uzuni (Broja, 66.), Cikalleshi (Manaj, 66.), Cekici (Bajrami, a szünetben)

II. félidő:

-----------

80. perc: Broja forgatta meg a teljes magyar védelmet a jobb oldalon, majd 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A meccset az angolok elleni találkozón történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt rendezték üres lelátók előtt a nemzetközi szövetség döntése értelmében.

A mindkét csapat számára rendkívül fontos mérkőzés nem kezdődött túlságosan nagy iramban, a tét látszólag inkább óvatosságra intette a játékosokat, egyik gárda sem vállalt kockázatot. A magyarok kifejezetten pontatlanul futballoztak, ráadásul amikor náluk volt a labda, akkor sem voltak beindulások vagy labda felé mozgások, így a támadásszövés kifejezetten lassú és körülményes volt. Az egész első félidőben egyetlen helyzet sem akadt, a hazaiak 45 perc alatt egy veszélyes beadásig jutottak, míg a vendégek két blokkolt lövésig.

A folytatás viszont magyar helyzettel indult, de Sallói Dániel közelről nem találta el kaput. Ez sem adott lendületet Marco Rossi tanítványainak, mivel utána inkább az albán csapat birtokolta többet a labdát. Az első ziccerre az 59. percig kellett várni, akkor Myrto Uzuni lépett ki a magyar védők között, ám Gulácsi Péter nagy bravúrral védte a lövését. A Ferencváros légiósa nem sokkal később fejjel is elrontott egy nagy helyzetet, akkor a magyar kapus kezébe bólintott. A 75. percben nagyon közel jártak a magyarok a gólhoz, de Szoboszlai Dominik beadása után Szalai Attila a jobb kapufát találta el. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert tíz perccel a vége előtt a csereként beállt Armando Broja egymaga megbolondította a magyar védelmet, majd pontos lövésével Albánia szerezte meg a meccset eldöntő gólt. A hajrában nem jött össze az egyenlítés a magyar válogatottnak, így szinte biztossá vált, hogy nem tudja megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a hatosban.

Az angolok és a lengyelek is 5-0-ra nyertek

Az angolok Andorra, a lengyelek San Marino ellen nyertek 5-0-ra a jövő évi katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának magyar érdekeltségű I csoportjában

Az angolok továbbra is veretlenek, a csoport állása pedig a fölényes sikereknek - és az albánok budapesti sikerének - köszönhetően nem változott: az angolok vezetnek az albánok és a lengyelek előtt.

A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Európai világbajnoki selejtezők, 7. forduló:     I csoport:

Andorra-Anglia 0-5 (0-2)

------------------------

gólszerzők: Chilwell (17.), Saka (40.), Abraham (59.), Ward-Prowse (79.), Grealish (86.)

Lengyelország-San Marino 5-0 (2-0)

----------------------------------

g.: Swiderski (10.), Brolli (20., öngól), Kedziora (50.), Buksa (84.), Piatek (91.)

 

A tabella:

1. Anglia           7   6   1   -   23- 2   19 pont

2. Albánia          7   5   -   2   11- 6   15

3. Lengyelország    7   4   2   1   24- 8   14

4. Magyarország     7   3   1   3   12-11   10

5. Andorra          7   1   -   6    4-19    3

6. San Marino       7   -   -   7    1-29    0

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!