2019. július 22.,
hétfő, Magdolna napja

Történelmi japán siker a US Openen

Hír TV

2018. szeptember 8., szombat 06:30

Japán szempontból is történelmi sikernek számít, hogy mindkét egyéni versenyben ott vannak a szigetország játékosai a legjobb 4 között. A férfiaknál Nishikori ellenfele az egykori világelső Novak Djokovic lesz. A nőknél szombaton már a döntőt játsszák, a 6-szoros US Open-győztes Serena Williams a 20 éves japán Osaka ellen lép pályára.

Csaknem 3 órás, kemény játékban győzte le a szerb Novak Djokovic az ausztrál John Millmant az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A Federert is búcsúztató ausztrál rendesen feladta a leckét szerb ellenfelének, amit az is jól jelzett, hogy a második játszmában 2-2-nél Millmant szünetet kért arra, hogy átöltözhessen, ebbe pedig az egykori világelső is boldogan beleegyezett. Djokovic végül 6-3, 6-4, 6-4-re hozta a mérkőzést, aminek végén csak ellenfelét dicsérte.

„Nagyon kemény volt, majdnem 3 óra. Most mindjárt éjfél van. Gratulálok Johnnak, hogy ilyen remek csatát vívhattunk, ő egy nagy harcos, eszméletlen. Csodálatos versenye volt, az első negyeddöntője grand-slam bajnokságon, és néhány napja megverte Roger-t is. Hogy kijött egy olyan győzelem után, 3 órát küzdött, megérdemel egy nagy tapsot." - mondta a meccs után Djokovic, akinek az elődöntőben a horvát Marin Cilic-et legyőző japán Nishikori Kei lesz az ellenfele.

Történelmi pillanat, hogy férfi és női egyesben is került japán a legjobb négybe, Nisikori mellett azonban honfitársára, irányul a nagyobb figyelem. Osaka Naomi ugyanis először játszik US Open-döntőben japán játékos. A haiti származású, 20 éves Osaka az elődöntőben az amerikai Madison Keys ellen nyert. Az utolsó pontot a Keys ütőjéről kipattanó labdával szerezte meg.

A női döntőt szombat este játsszák Flushing Meadows-ban, Osaka ellenfele a 6-szoros US Open-bajnok Serena Williams lesz.