2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Történelmi győzelemmel kezdtek a spanyolok

A spanyol válogatott fölényesen, 7-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát a katari világbajnokság E csoportjának szerdai nyitófordulójában.

  • Történelmi győzelemmel kezdtek a spanyolok

E csoport, 1. forduló:

Spanyolország-Costa Rica 7-0 (3-0)

----------------------------------

Doha, al-Tumama Stadion, 40 013 néző, v.: Mohammed Abdulla Mohammed (egyesült arab emírségekbeli)

gólszerzők: Dani Olmo (11.), Asensio (21.), Ferran Torres (31., 54.), Gavi (75.), Soler (90.), Morata (93.)

sárga lap: Calvo (68.), Campbell (97.)

Spanyolország:

--------------

Unai Simon - Cesar Azpilicueta, Aymeric Laporte, Jordi Alba (Alejandro Balde, 64.) - Sergio Busquets (Koke, 64.) - Rodri, Gavi, Pedri (Carlos Soler, 57.), Dani Olmo - Ferran Torres (Álvaro Morata, 57.), Marco Asensio (Nico Williams, 69.)

Costa Rica:

-----------

Keylor Navas - Carlos Martinez (Kendall Waston, a szünetben), Bryan Oviedo (Ronald Matarrita, 82.), Francisco Calvo, Oscar Duarte - Keysher Fuller, Celso Borges (Brandon Aguilera, 72.), Yeltsin Tejeda, Jewisson Bennette (Bryan Ruiz, 61.) - Joel Campbell, Anthony Contreras

I. félidő:

----------

11. perc: Gavi egy finom mozdulattal hozta helyzetbe Dani Olmót, a Leipzig támadója testtel szépen kizárta védőjét, majd a kivetődő Navas fölött a hálóba emelt (1-0).

21. perc: Jordi Alba bal oldalról érkező beadására Asensio tökéletes ütemben érkezett, és kapásból kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).

31. perc: Jordi Alba tört be a 16-oson belülre, hátulról szabálytalankodtak vele szemben, a büntetőt Ferran Torres az elmozduló Navas mellett a kapu jobb oldalába lőtte (3-0).

II. félidő:

-----------

54. perc: Ferran Torres két védő között szerzett labdát az ötösön, majd fordulásból Navas alatt a kapuba passzolt (4-0).

75. percben: Morata kapott indítást a bal oldalon, a 16-oson belülről a második hullámban érkező Gavi elé tálalt, aki 17 méterről kapásból kilőtte a bal alsót (5-0).

90. perc: Williams húzott el a jobb oldalon, lapos beadását a kivetődő Navas éppen a középen érkező Soler elé ütötte, aki pedig az üres kapuba passzolt (6-0).

93. perc: rövidpasszos játék után Dani Olmo ugratta ki Moratát, aki tíz méterről a jobb sarokba lőtt (7-0)

Óriási lendülettel kezdtek a spanyolok - gyakorlatilag az első perctől kezdve macska-egér harc zajlott a pályán -, és már a 11. percben vezetéshez jutottak: Dani Olmo a spanyol válogatott történetének 100. gólját szerezte világbajnokságon. Az európai gárda nem állt le, Marco Asensio találatával a félidő közepén megduplázta előnyét, újabb tíz perc elteltével pedig egy büntetővel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A fordulást követően hatalmas védelmi hibát követően született meg a negyedik spanyol találat, majd Gavi csodálatos kapásgóllal minden idők legfiatalabb spanyol világbajnoki góllövőjévé lépett elő 18 évesen és 110 naposan. Legutóbb ennél fiatalabban Pelé volt eredményes világbajnokságon, a brazilok legendás játékosa a svédek elleni 1958-as döntőben 17 évesen és 249 naposan talált be. A spanyolok a hosszabbításban sem álltak le, még két gólt szereztek, kialakítva ezzel a 7-0-s végeredményt.

Története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a világbajnokságon a spanyol válogatott, az eddigi rekord a bolgárok elleni 6-1-es siker volt az 1998-as franciaországi tornán.

Borítókép: GettyImages

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!