2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Stöger: Jól sikerült a felkészülés, cél a csoportkörbe jutás

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője szerint csapata felkészülten várja a koszovói FC Prishtina elleni keddi budapesti mérkőzést, a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első találkozóját.

  • Stöger: Jól sikerült a felkészülés, cél a csoportkörbe jutás

Az osztrák szakember a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, lehet, hogy a játékosai egy kicsit még fáradtak, de úgy érzi, a csapat felkészülése jól sikerült, mind a négy edzőmeccset megnyerték, pedig három olyan csapattal is megmérkőztek, amely szintén részt vesz a nemzetközi kupaküzdelmekben. Hozzátette, csak Botka Endre és Aisse Laidouni nincs százszázalékos állapotban, de az összeállításról, és arról, hogy lesz-e magyar mezőnyjátékos a kezdőben, annyit mondott, hogy mindig a legerősebb csapatot küldi pályára.

A habitusáról egy újságírói kérdésre annyit árult el: lehet, hogy nem rohangál fel-alá a pályán, ennek ellenére nem izgalommal, hanem nagyon motiváltan várja a koszovói csapat elleni találkozót. A közelmúltban az edzői stábhoz segítőként csatlakozó Gerhard Fellnerről annyit mondott, azért szerződtette, mert a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik és jól tud segíteni az ellenfelek elemzésben. Az FC Prishtinát erős fizikumú ellenfélnek tartja, de szeretné, ha a Ferencváros minél nagyobb előnyt szerezne a jövő keddi visszavágóra.

Hosszú távú célként azt nevezte meg, hogy folytassák a csapat eddigi sikersorozatát és jussanak be a BL csoportkörébe.

Myrto Uzuni is megerősítette, hogy a Ferencváros a felkészülés során jó meccseket játszott, eredményesen futballozott, és bízik benne, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik majd. Stögerről annyit mondott, erős mentalitású edzőnek tartja.

Zekirija Ramadani, a koszovói bajnok FC Prishtina északmacedón vezetőedzője szerint egyértelműen a Ferencváros a párharc esélyese, ő csapata egységében és jó védekezésében bízik.

"Megnéztük a Ferencváros legutóbbi három-négy mérkőzését, ezért tisztában vagyunk az erejével. Ha Budapesten egy gólt lőnénk, vagy egy döntetlent érnénk el, az már óriási eredmény lenne számunkra" - fogalmazott a 43 éves szakember, aki az előző bajnokság előtt nem sokkal vette át az FC Prishtina vezetését, és úgy lettek bajnokok, hogy sorozatban 15 mérkőzésen nem kaptak ki, így jelentős hátrányt sikerült ledolgozniuk.

Ramadani edzőként így már háromszoros koszovói bajnoknak mondhatja magát, a Prishtinával pedig a BL albániai előselejtezőjében előbb a San Marinó-i Folgorét, majd az andorrai Inter Escaldes együttesét győzte le egyaránt 2-0-ra.

A kedden 18 órakor kezdődő találkozót a skót David Munro vezeti majd a Groupama Arénában.

A Ferencváros az FC Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield együttesével találkozik a selejtező második körében. Kudarc esetén a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah's Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!