2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sport

Sportakadémia épül Gyergyószentmiklóson

Sportakadémia épül Gyergyószentmiklóson a magyar kormány támogatásával. A mintegy 1600 négyzetméter alapterületű létesítmény fiatal bokszolók képzését szolgálja majd, ezen kívül sporteseményeknek, kulturális rendezvényeknek adhat otthont.

  • Sportakadémia épül Gyergyószentmiklóson

Letették a gyergyószentmiklósi sportakadémia alapkövét. A magyar kormány 2017 decemberében döntött arról, hogy több mint 450 millió forinttal támogatja a gyergyószentmiklósi sportközpont felépítését.

A központ célja a határon túli magyar közösségek megmaradásának és a fiatalok nevelésének támogatása.

A képzésben részt vesz majd a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány 80 árvaházban élő gyermeke is. Nem feltétlenül azért, hogy sportolókká váljanak, hanem azért, hogy a boksz is segítse nevelésüket.

Az alapkőletételen Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke kijelentette: ez nem csak egy új sportközpont kezdete, hanem a magyarság megmaradásának egyik szimbóluma.

A sportakadémia várhatóan mintegy 8 hónap alatt épül fel. A bokszképzéseket az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület tartja majd.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!