2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sport

Revánsot vehet Dokovic Wawrinkán

Kialakult az elődöntők párosítása az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél elmarad a testvérpárharc a négy között, mivel a világelső Serena Williams továbbjutott, nővére Venus viszont búcsúzott. A férfiaknál a négyszeres bajnok és világelső Dokovic kétórás meccsen nyert. A döntőbe jutásért a címvédő Wawrinkával küzd meg.

Csak az első szett hozott izgalmat és szoros játékot a Novak Dokovic – Milos Raonic összecsapáson. A két teniszező eddig négyszer mérkőzött meg egymással, mindegyiket a szerb világelső nyerte. A nyitó játszmában a kanadai megnehezítette Dokovic dolgát, rövidítésben dőlt el az első felvonás. A tie-breakben Raonic szerzett előnyt, de végül a szerb húzta be a szettet. A folytatásban viszont már nem tudta szorossá tenni a meccset Raonic. A világelső a második játszmát 6:4-re, a záró szettet pedig könnyen 6:2-re nyerte, és két óra alatt legyőzte a kanadait, kettejük párharcában így 5:0-ra vezet. Az elődöntőben a címvédő Stanislas Wawrinka lesz az ellenfele.



A két klasszis az elmúlt évben is összetalálkozott Melbourne-ben, akkor a negyeddöntőből ötszettes csatában a svájci jutott tovább és nyerte meg az ausztrál tornát. A négy közé jutásért Wawrinka az ötödik helyen kiemelt Nisikori Kejt győzte le. Az első két játszmában dominált Wawrinka, az utolsót viszont csak rövidítésben hozta, de a címvédő is ott van az elődöntőben.

A betegen teniszező Serena Williams simán lépett a négy közé, a negyeddöntőben mindössze négy gémet veszített el, a tavalyi döntős szlovák Cibulkovával szemben, a világelső amerikai hatodszor jutott elődöntőbe Melbourne-ben, és az előző ötöt meg is nyerte. Nővére viszont kiesett, így nem lesz testvérharc az ausztrál tornán. Venus Williams 19 éves honfitársától, Madison Keystől szenvedett vereséget három szettben. A fiatal amerikai ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!