2019. május 23.,
csütörtök, Dezső napja

Parasportolók tartottak tornaórát Szentendrén

Hír TV

2019. február 18., hétfő 22:03, frissítve: hétfő 22:58

Rendhagyó testnevelésórán ismerkedtek meg a diákok a paralimpikonok edzésmódszereivel Szentendrén. A tanulók kipróbálhatták milyen nehéz bekötött szemmel vagy rögzített végtagokkal úszni, így közvetlen tapasztalatot kaptak a parasporolók mindennapi nehézségeiről.

Figyelmesen nézték a szentendrei általános iskola tanulói a paraúszók bemutatóját, majd rendhagyó testnevelésóra keretein belül, ők is kipróbálhatták milyen érzés kar, láb, vagy látás segítsége nélkül úszni különböző úszásnemekben.

Én nap mint nap adom át a gyermekeknek, azt hogy milyen fogyatékossággal élőként élni a mindennapokba. Főzni takarítani, akár gyermeket nevelni, bármi, és most klassz és dolog, hogy a sportban is ezt átadhattam, ugyanis igen én tényleg hat évig válogatott szinten sportoltam így látássérültként úgyhogy nekem bármi ilyesmi kezdeményezés program az mindig pozitív– mondta el Lengyel Zsófia parasportoló.  A diákok nagyon élvezték a rendhagyó testnevelésórát. 

Nagyon tisztelem őket, mert most megtudtam hogy milyen nehéz és eddig nem is gondoltam volna– mondta Kézdi Rita, a Szentendrei Református Iskola egyik tanulója. A Magyar Parasport Napját országszerte február 22-én, pénteken rendezik.