2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Kötelék - "Bölcsőben ringattak, batyuval kidobtak!"

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Parasportolók tartottak tornaórát Szentendrén

Rendhagyó testnevelésórán ismerkedtek meg a diákok a paralimpikonok edzésmódszereivel Szentendrén. A tanulók kipróbálhatták milyen nehéz bekötött szemmel vagy rögzített végtagokkal úszni, így közvetlen tapasztalatot kaptak a parasporolók mindennapi nehézségeiről.

  • Parasportolók tartottak tornaórát Szentendrén

Figyelmesen nézték a szentendrei általános iskola tanulói a paraúszók bemutatóját, majd rendhagyó testnevelésóra keretein belül, ők is kipróbálhatták milyen érzés kar, láb, vagy látás segítsége nélkül úszni különböző úszásnemekben.

Én nap mint nap adom át a gyermekeknek, azt hogy milyen fogyatékossággal élőként élni a mindennapokba. Főzni takarítani, akár gyermeket nevelni, bármi, és most klassz és dolog, hogy a sportban is ezt átadhattam, ugyanis igen én tényleg hat évig válogatott szinten sportoltam így látássérültként úgyhogy nekem bármi ilyesmi kezdeményezés program az mindig pozitív– mondta el Lengyel Zsófia parasportoló.  A diákok nagyon élvezték a rendhagyó testnevelésórát. 

Nagyon tisztelem őket, mert most megtudtam hogy milyen nehéz és eddig nem is gondoltam volna– mondta Kézdi Rita, a Szentendrei Református Iskola egyik tanulója. A Magyar Parasport Napját országszerte február 22-én, pénteken rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!