2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Sport

Parasportolók tartottak tornaórát Szentendrén

Rendhagyó testnevelésórán ismerkedtek meg a diákok a paralimpikonok edzésmódszereivel Szentendrén. A tanulók kipróbálhatták milyen nehéz bekötött szemmel vagy rögzített végtagokkal úszni, így közvetlen tapasztalatot kaptak a parasporolók mindennapi nehézségeiről.

  • Parasportolók tartottak tornaórát Szentendrén

Figyelmesen nézték a szentendrei általános iskola tanulói a paraúszók bemutatóját, majd rendhagyó testnevelésóra keretein belül, ők is kipróbálhatták milyen érzés kar, láb, vagy látás segítsége nélkül úszni különböző úszásnemekben.

Én nap mint nap adom át a gyermekeknek, azt hogy milyen fogyatékossággal élőként élni a mindennapokba. Főzni takarítani, akár gyermeket nevelni, bármi, és most klassz és dolog, hogy a sportban is ezt átadhattam, ugyanis igen én tényleg hat évig válogatott szinten sportoltam így látássérültként úgyhogy nekem bármi ilyesmi kezdeményezés program az mindig pozitív– mondta el Lengyel Zsófia parasportoló.  A diákok nagyon élvezték a rendhagyó testnevelésórát. 

Nagyon tisztelem őket, mert most megtudtam hogy milyen nehéz és eddig nem is gondoltam volna– mondta Kézdi Rita, a Szentendrei Református Iskola egyik tanulója. A Magyar Parasport Napját országszerte február 22-én, pénteken rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Érdi Mária mostantól az olimpiára koncentrál + videó

Érdi Mária mostantól az olimpiára koncentrál + videó

Kiszámíthatatlan körülmények között is tudtam bizonyítani, hogy lehetek a legjobb! - így fogalmazott Érdi Mária, világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyzőnk. A 2023-as év magyar női sportolója Athénban lett kontinensbajnok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!