2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Sport

Đoković könnyedén védte meg világbajnoki címét

Megvédte címét a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán Novak Đoković. A szerb klasszis a vártnál könnyebben, két játszmában verte a világelső spanyol Rafael Nadalt.

Remekül kezdett Đoković az ATP-világbajnokság londoni fináléjában: előbb hozta a saját adogatását, majd elvette Nadalét. A spanyol csak 3:0-s hátrányban tudott szépíteni, igaz, utána egalizált is – köszönhetően elsősorban annak, hogy a hosszú játékokból rendre győztesen került ki. Ezt követően Đoković úgy folytatta a meccset, ahogy elkezdte: hozta a saját adogatását, majd egy rendkívül látványos labdamenet végén elvette Nadalét.

A szerb klasszis innen már nem engedte ki kezéből az első szettet, amit egy ásszal fejezett be. A világelső Nadal a második játszmában sem tudott újítani: 1:1-es állásnál Đoković brékelt, és ez döntőnek bizonyult. A szerb ezután hozta a saját adogatásait, de az utolsó gémben Nadal harminc-semmiről felzárkózott, majd egy meccslabdát is hárított. Đoković egy ásszal válaszolt, majd következett az újabb meccslabda. Úgy tűnt a spanyol ezt is háríthatja, végül azonban kiütötte, így 2008 és 2012 után ismét Novak Đoković ünnepelhetett világbajnoki címet.

„Ez fantasztikus, ez a legerősebb torna a Grand Slam versenyek után. Minőségi teniszt kell játszani minden egyes mérkőzésen, hiszen a világ legjobb játékosai ellen kell küzdened. Óriási eredmény legyőzni a világelsőt, rendkívül boldog vagyok. Megpróbálom kiélvezni a sikert, és aztán néhány nap múlva a lehető legjobban képviselni a hazámat” – utalt a mérkőzés után Đoković a közelgő Davis-kupa-döntőre.


Nadal mostani vereségével a világbajnoki trófea továbbra is hiányzik a gyűjteményéből. „A szervák jelentették a különbséget a mai mérkőzésen. Ő jól szervált, én pedig nem. A kemény borításon az első ütéseken nagyon sok múlik. Úgy érzem, hogy amikor hosszabbra nyúlt egy-egy játék, akkor nem voltam messze Đokovićtól, aki azonban szinte végig előnyben játszott” – mondta Nadal.

A spanyol klasszist csak az vigasztalhatja, hogy ettől a vereségtől függetlenül is a világranglista élén zárja ezt az évet – Đoković előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!