2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Sport

Nem doppingolt, de doppingvétségbe esett egy rangos magyar vívó

A Magyar Nemzet csütörtökön megírta, hogy doppingvétség gyanúja merült fel egy olyan magyar vívóval szemben, aki éremesélyesként indulhatna a párizsi olimpián. Nem arról van szó, hogy a sportoló pozitív doppingmintát szolgáltatott volna, viszont 12 hónapon belül három esetben is előfordult, hogy az ellenőrök nem érték el a holléti nyilvántartása szerint általa megadott helyen és „ráérési időben”, ami már doppingvétségnek számít.

  • Nem doppingolt, de doppingvétségbe esett egy rangos magyar vívó

A Magyar Vívószövetség ma délután a honlapján közzétette Kun Anna nyilatkozatát:

„A média megkeresésére és nyomására, illetve a valótlanságok állításának elkerülése végett az alábbi nyilatkozatot teszem – a Magyar Vívószövetség tudtával és támogatásával – az ügyemben történő tisztánlátás érdekében.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által meghatározott szabályok szerint, nyilvántartott vizsgálati csoportba tartozó sportolóként, köteles vagyok holléti információk szolgáltatására. Minden negyedévre, minden egyes napra kötelező megadnom a rendszeres tevékenységeken és az éjszakai szálláshelyem mellett egy 60 perces idősávot, amikor elérhető vagyok tesztelésre. Ha egy nyilvántartott vizsgálati csoportba tartozó sportoló 12 hónapon belül megvalósítja 3 elmulasztott teszt, és/vagy elmulasztott bejelentés bármely kombinációját, akkor doppingvétséget követ el. Bár ennek semmi köze a tiltott anyag vagy módszer használatához, mégis súlyos, (és néhány esetben) akár igazságtalan következményekkel járhat ez az adminisztrációs hiba.

Sajnos, az én esetemben is ez történt, külső körülmények miatt. Ezért jelenleg holléti mulasztással kapcsolatos doppingvétség gyanúja miatt eljárás van folyamatban ellenem. 

A jogi képviselőm és csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, az ellenem regisztrált mulasztások nem önhiba miatt történtek.

Kijelentem, hogy elkötelezett híve vagyok a tiszta sportnak és sosem használtam semmilyen tiltott anyagot. Kemény munkával és kitartással vívtam ki magamnak az olimpiai indulást érő kvótát, valamint a helyemet a nemzetközi elitben. Erre bizonyítékként szolgálnak a rendszeres laborvizsgálatok eredményei, illetve az összes mintavételem, amiket versenyeken, otthon, edzésen és edzőtáborokban adtam egész pályafutásom alatt. Az elmúlt 12 hónapban 8 alkalommal teszteltek, kivétel nélkül mindegyik eredményem negatív lett.

A holléti információval kapcsolatban minden sportolónak, így nekem is figyelmesen kell eljárni. A vélelmezett holléti mulasztások ellenére nem hibáztam abban, amiért a nemzetközi doppingellenes program létrejött és működik.

A folyamatban levő eljárás és a jogi védekezés sikere érdekében a történtekkel kapcsolatban nem kívánok további nyilatkozatot tenni” – zárul Kun Anna közleménye.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Hogyha nincs a futballnak jövője, akkor elvész a múltja is – így összegezte Orbán Viktor, a Szerelemfoci című kötet eszenciáját. A miniszterelnök a könyv bemutatóján azt mondta: a magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy helyreállítsa a folytonosságot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!