2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sport

Nem bírt egymással az angol és az amerikai csapat

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott az amerikai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki esti mérkőzésén a B csoport második fordulójában.

  • Nem bírt egymással az angol és az amerikai csapat

B csoport, 2. forduló:

Anglia-Egyesült Államok 0-0

---------------------------

al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 463 néző, v.: Jesús Valenzuela (venezuelai)

Anglia:

-------

Jordan Pickford - Kieran Trippier, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw - Declan Rice, Jude Bellingham (Jordan Henderson, 68.), Mason Mount - Bukayo Saka (Marcus Rashford, 78.), Harry Kane, Raheem Sterling (Jack Grealish, 68.)

Egyesült Államok:

-----------------

Matt Turner - Sergino Dest (Shaq Moore, 77.), Walker Zimmerman, Tim Ream, Antonee Robinson - Tyler Adams, Weston McKennie (Brenden Aaronson, 77.), Yunus Musah - Tim Weah (Giovanni Reyna, 83.), Haji Wright (Josh Sargent, 83.), Christian Pulisic

A háromoroszlános gárda a meccs elejétől mezőnyfölényben futballozott, de az első negyedórában csupán egyetlen helyzete volt - akkor is egy védő blokkolta Kane próbálkozását -, mert a tengerentúli riválisa szervezetten védekezett. Az amerikaiak szórványos megindulásaik alkalmával szépen építették fel a támadásaikat, azonban komolyabb veszélyt nem tudtak okozni Pickford kapujánál, mígnem McKennie senkitől sem zavartatva hét méterről fölé bombázott. A helyzet után felbátorodó Egyesült Államok átvette az irányítást, sőt, Pulisic keresztlécen csattanó lövésével közel járt a gólhoz is. A szünetig hátralévő időben az angolok és a jobb oldalon végigfutó akcióikkal az amerikaiak is okoztak nehéz pillanatokat, azonban vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni.

A második játékrész lüktető tempóban kezdődött, egymás után vezették lendületes támadásaikat a csapatok, nagyobb helyzet mégsem alakult ki. Néhány perc elteltével viszont az amerikai együttes beszorította az angolt. A második félidő derekára rendezte sorait az európai gárda, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, innentől egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, maradt a gól nélküli döntetlen.

Borítókép: GettyImages

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!