2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Nem akárki vett röplabdapályát a Balassi Bálint Gimnázium tanulóinak

Párját ritkító, a magyar és a nemzetközi szabványoknak megfelelő strandröplabda pályát adtak át Budapest XVII. kerületében. A megvalósításhoz kellett egy volt diák, Süllős Gyula, aki négymillió forintot adományozott az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központnak.

  • Nem akárki vett röplabdapályát a Balassi Bálint Gimnázium tanulóinak

"Két percig sem marad üresen ez a strandröplabda pálya” – idézte az Origo Farkas Györgyöt, a nyolcévfolyamos Balassi Báliunt Gimnázium igazgatóját, amikor átadták a gyerekeknek a pályát.

A diákok addig rágták a XVII. kerületi gimnázium igazgatójának fülét, amíg nemzetközi versenyre alkalmas strandröplabda-pályát építettek nekik. A megvalósításhoz persze kellett egy volt diák, ifjabb Süllős Gyula közreműködése is. A küzdősportok mecénása négymillió forintot adományozott az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, amellyel megvalósulhatott ez a beruházás.

A diákok régóta vágytak már egy igazi strandröplabda pályára, rágták a fülemet, én pedig Horváth Tamás polgármesterhez fordultam.

 – mondta Farkas György, a XVII. kerületi gimnázium igazgatója. Az önkormányzat vezetője pedig megtalálta a volt diákot, ifjabb Süllős Gyulát.

„Tősgyökeres XVII. kerületi vagyok, ezer szállal kötődök ide. Családi hagyomány nálunk, hogy visszaadunk valamit annak a közösségnek, amelytől oly sokat kaptunk. Már édesapám is számos hasonló ügyet karolt fel. Tőle azt tanultam, ha már csinálunk valamit, azt teljes odaadással csináljuk, ezért döntöttünk úgy a kerülettel és az iskolával, hogy olyan pályát építünk, ami minden előírásnak megfelel, és akár magyar vagy nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas”

 – magyarázta lelkesen Süllős Gyula, aki a strandröplabdát az egyik legnépszerűbb tömegsportnak jellemezte. 

Fotó: Ifjabb Süllős Gyula (balra) és Horváth Tamás polgármester kézfogása, metropol.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

NBA - 18. alkalommal bajnok a Boston

NBA - 18. alkalommal bajnok a Boston

A Boston Celtics nyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) döntőjét: a Dallas Mavericks elleni, hétfő esti 106-88-as sikerrel 4-1-re győzött a párharcban.
Eltört Kylian Mbappé orra

Eltört Kylian Mbappé orra

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!