2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Negyvenezer rendőr és katona ügyel a rendre

Megkezdődtek az első versenyek a téli olimpián, amelynek a hivatalos megnyitója péntek este lesz. A rendezők szerint Szocsi ma a világ legbiztonságosabb városa. A rangos sporteseményt szigorú rendőri felügyelet mellett tartják. Nem sokkal az első erőpróbák előtt az orosz hatóságok közölték, hogy megölték a tavaly decemberi kettős volgográdi merénylet kitervelőjét.

Szocsiban mindenfelé térfigyelő kamerák és rendőrök figyelik a járókelőket. „Minden szükséges biztonsági intézkedést megtettünk. Több mint negyvenezer rendőrt és katonát vezényeltünk a helyszínre” – mondta Alekszander Zsukov, az orosz olimpiai bizottság elnöke. A versenyek helyszínén, az olimpiai faluban és a médiaközpontok bejáratánál kötelező az átvizsgálás, de az nem szigorúbb, mint a repülőtereken megszokott ellenőrzés. Az olimpiai buszok útvonalait és több gyorsforgalmi utat is rendőrök vigyáznak. „Szocsi valószínűleg a legbiztonságosabb hely a világon. A projekt kezdetétől fogva, nemzetközi biztonsági szakértőkkel együttműködve, a NOB felügyelete alatt az orosz hatóságok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy biztonságos és barátságos környezetet alakítsanak ki itt” – fogalmazott Dmitrij Csernyisenko, a szervezőbizottság elnöke.

Az orosz hatóságok Szocsiba csak engedéllyel hajthatnak be olyan gépkocsikkal, amelyet nem a városban regisztráltak. Az amerikaiak katonai jelenléttel készülnek a játékok biztosítására. Ott van két hadihajó, részben ők is foglalkoznak lehallgatással, elektronikus kémkedéssel, másrészt evakuációs feladatokat is végrehajtanak.

Az orosz hatóságok fél nappal az első versenyszám kezdete előtt jelentették be, hogy egy közép-dagesztáni településen lelőtték a két volgográdi merénylet előkészítésével gyanúsított férfit. A tűzpárbajban életét vesztette a volgográdi merénylet eszmei szerzőjének egyik társa is, egy harmadik férfi pedig megadta magát.

Felvonták a magyar lobogót

Közben felvonták a magyar zászlót az olimpiai faluban. A mintegy húszperces ünnepség a magyar csapat bevonulásával kezdődött, a sportolóknak és vezetőknek önkéntesek álltak sorfalat, miközben kis magyar zászlókat lengettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!