2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Milliós ráfizetést jelet a KEK-szereplés a csapatoknak

Milliós ráfizetéssel zárják a magyar kézilabdacsapatok a KEK-sorozatot – tudta meg a Stopper. A Vác már a szurkolók segítségét kérte, hogy egyáltalán el tudjon utazni a sorozat párizsi negyeddöntőjére. A magyar szövetség véleménye szerint át kellene szervezni a kupa lebonyolítási rendszerét.

A váci kézilabdázók a gólokat, a klubvezetés a forintokat számolgatják. A kupagyőztesek eurokupáján negyeddöntőbe jutó női csapat szereplését nem tudja fizetni az egyesület. A francia Issy Paris elleni mérkőzésre a repülőjegyet adományokból gyűjtötte össze a Vác. A klub elnöke azt mondja, minél sikeresebb egy csapat a KEK-ben, annál nagyobb ráfizetés a szereplése.

„Senkinek sem éri meg, mert nagyon sokba kerülnek ugye az utazások, a nevezési költség – mondta Kirsner Erika elnök. – Ahogy, egyre jobban előrébb kerül az ember vagy a csapat, ugye, annál többet kell fizetni. Most hétszázötven euró, aztán ezerötszáz, és ha ne adj isten döntőt játszanánk, háromezer euró csak az, hogy egyáltalán lejátszhassuk a döntőt, tehát ennyit kell az EHF felé nevezési díjként befizetni – fogalmazott a Váci NKSE elnöke.

A kézilabdában a legrangosabb sorozat a Bajnokok Ligája, az európai szövetség a legnagyobb szponzorokkal a BL-re köt szerződést, ezekből a pénzekből, illetve a televíziós közvetítések bevételeiből tudnak visszaosztani a részt vevő kluboknak. A többi európai kupasorozatnál kisebb a bevétel, ezért pénz sem jár a szereplésért.

„A KEK-, illetve az EHF-kupa-sorozatnál nincsenek külön ilyen bevételei az EHF-nek – mondta Borsos Attila elnökségi tag. – Tehát tulajdonképpen nem is nagyon tud mit visszaosztani. Azért lehetne ebben jobb a hozzáállása a szövetség, az európai szövetségnek, de nyilvánvalóan nem áll rendelkezésére olyan összeg, amit itt vissza tudna osztani. Viszont üzleti oldalról az a hozzáállás, hogy az Európa Kupában való részvétel, az minden klubnak azért egy marketingértéket jelent” – tette hozzá a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja.

A KEK-negyeddöntő első mérkőzése március 9-én lesz Vácon, a visszavágót 15-én játssza a két csapat Párizsban.

Stopper ma este 19.30-kor. A műsorból kiderül, miért tiltották ki a magyar stadionokból a pirotechnikai eszközöket, és azt is megtudhatják, az MLSZ most miért változtatna a szabályokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!