2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Sport

Metrószerelvények viselik Buzánszky és Grosics nevét

A londoni 6-3-as diadal évfordulója alkalmából két metrószerelvényt neveztek el az Aranycsapat két élő játékosáról, Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról. A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött az Alstom kezdeményezésére.

Buzánszky Jenő is felszólalt a róla elnevezett kocsi átadóján a Puskás Ferenc Stadion metrómegállójában. „Mi, magyarok, ha kicsi ország is vagyunk, képesek vagyunk nagy dolgokat is művelni – fogalmazott a legendás hátvéd. – Én azt szoktam mondani, hogy háborúban a tábornokoké a szerep, békében pedig a sport és a kultúra az, ami egy országot elismerésre tud vinni és a magyar embereknek örömöt tud szerezni.”

Az Aranycsapat kapusa sem maradt metrókocsi nélkül, bár a névadón Grosics Gyula a betegsége miatt nem tudott részt venni. Az évszázad mérkőzéseként emlegetett Anglia–Magyarország kommentátora ott volt az ünnepségen. Szepesi György elmondta, örömmel tölti el hogy az emberek még mindig hallgatják a 6:3-at.

A legismertebb magyar nevét viselő stadionban egykori és jelenlegi válogatott labdarúgók találkoztak a 6:3 hatvanadik évfordulóján. A mai nemzedéket két utánpótlás-játékos, Poór Patrik és Kelemen Dávid mellett Böde Dániel és a csapatkapitány, Juhász Roland képviselte.

Az összegyűlt labdarúgók megkoszorúzták a válogatott játékosok emlékművét. A megemlékezés után az egykori válogatott focistákat a Magyar Labdarúgó Szövetség látta vendégül. A szövetség nevében Berzi Sándor köszöntötte őket, majd videón újranézték az angolok elleni 6:3-as győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!