2020. december 2.,
szerda, Melinda, Vivien napja

Megszerezte első pontját a Mezőkövesd

MTI

2020. augusztus 21., péntek 21:25

A Mezőkövesd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki nyitányán, ezzel megszerezte első pontját.

Az előző idényhez képest jelentősen átalakult ZTE - a MOL Fehérvár elleni hazai 3-3 után - másodszor sem kapott ki, de nem is nyert.

Az első félidő első felében küzdelmes, nem igazán látványos játék zajlott a pályán, gyakorlatilag helyzet nélkül. Előbb a ZTE tudta pár percig ellenfele kapuja előtt tartani a labdát az első negyedóra végén, majd a játékrész közepén, az ivószünet előtt a kövesdiek percei következtek: Nagy Dániel gólt is szerzett, melyet azonban a bíró les címén - tévesen - nem adott meg.

A hajrához közeledve az akkor már némi fölényben és ellenfelénél tudatosabban játszó Zalaegerszeg szerzett vezetést, az aktívan futballozó Vass Patrik lőtt pontosan Babati okos, bokából beemelt átadása után.

A második félidőben a cseréknek köszönhetően agilisabbá, agresszívabbá vált a Mezőkövesd, és ez meg is hozta számára az eredményt. Az egyenlítés után a hazai csapat többször is ígéretes támadást vezetett, de a ZTE sem húzódott teljesen vissza, ellenakciói veszélyt jelentettek, így élvezetes volt a játék a hajrában, ezzel együtt nem változott az eredmény.

Bódog vereséggel debütált a Honvéd kispadján

Az MTK Budapest 3-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti rangadóján.

Bódog Tamás így vereséggel debütált a kupagyőztes kispestiek kispadján, míg az újonc MTK veretlen maradt.

A kék-fehérek 2016 márciusa óta öt kispesti siker és egy döntetlen után először győzték le fővárosi riválisukat.

MTI