2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Sport

Labdarúgó NB I - Zárt kapus forduló következik

A koronavírus-járvány miatt zárt kapus fordulók következnek a labdarúgó OTP Bank Ligában. A szombati, 25. körben az élcsapatok hazai pályán szerepelnek.

  • Labdarúgó NB I - Zárt kapus forduló következik

A címvédő és listavezető Ferencváros a Kaposvárral találkozik. A zöld-fehérek 48 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre az élvonalban a Groupama Arénában, és már az is bombameglepetés lenne, ha a tavasszal még nyeretlen, legutóbbi hét mérkőzésén vesztes - négy forduló óta gólképtelen - somogyiak akár egyetlen pontot is szereznének.

A második helyen álló MOL Fehérvár FC hét közben a Magyar Kupában a Zalaegerszeg kiütésével (5-0) jutott a legjobb négy közé, a bajnokságban vélhetően nem lesz ilyen könnyű dolga, ugyanis azt a Diósgyőrt fogadja, amely a legutóbbi négy fordulóban egy döntetlen mellett három győzelmet aratott.

A harmadik Mezőkövesd rövid időn belül harmadszor is megmérkőzik a Puskás Akadémiával: a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán március 3-án Felcsúton 1-0-s vendégsiker született, majd a szerdai 1-1-es döntetlen a Mezőkövesd továbbjutását eredményezte.

Az M4 Sport a Ferencváros-Kaposvár és MOL Fehérvár-Diósgyőr találkozót élőben közvetíti. A Kossuth Rádió a 17 órakor kezdődő összecsapásokról 18.02-tól Körkapcsolásban tudósít, majd 20.12-től a MOL Fehérvár-Diósgyőr mérkőzés lesz hallható. Az m4sport.hu oldalon minden találkozót élőben lehet követni.

 

A 25. forduló programja:

szombat:

Ferencvárosi TC-Kaposvári Rákóczi FC 17.00

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 17.00

Újpest FC-Paksi FC, Zalaegerszeg 17.00

Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good, Illovszky Rudolf Stadion 17.00

Debreceni VSC-ZTE FC 17.00

MOL Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 19.30

 

A tabella:

1. Ferencváros 22 15 5 2 39-19 50 pont

2. MOL Fehérvár FC 24 15 4 5 46-22 49

3. Mezőkövesd Zsóry FC 24 13 5 6 37-21 44

4. Puskás Akadémia FC 24 10 8 6 39-31 38

5. Diósgyőri VTK 24 11 3 10 34-32 36

6. Budapest Honvéd 24 9 7 8 24-27 34

7. Debreceni VSC 23 9 3 11 36-41 30

8. Kisvárda Master Good 24 8 4 12 30-35 28

9. Újpest FC 23 8 4 11 30-36 28

10. Paksi FC 24 8 3 13 29-41 27

11. ZTE FC 24 6 7 11 31-37 25

12. Kaposvári Rákóczi FC 24 3 1 20 19-52 10

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros-Debreceni VSC mérkőzést április 7-én pótolják, míg a 20. fordulóból elhalasztott Újpest FC-Ferencváros rangadót április 21-én játsszák le.

 

Elhalasztják a Vivicittát

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az április 4-5-re tervezett Vivicittá városvédő futást.

"A Magyar Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet határozatai között betiltottak minden 500 fő feletti szabadtéri rendezvényt. Ez az intézkedés természetesen érinti a tavasz legnagyobb létszámú szabadidősport eseményét, a 35. Telekom Vivicittá Városvédő Futást és a hozzá kapcsolódó Fuss Velünk! Expot is. Az eseményt a szervező BSI új időpontra helyezi át. Az új dátum véglegesítése után erről tájékoztatja a közvéleményt" - áll a BSI közleményében.

A BSI jelezte, a már benevezett résztvevőknek jelenleg nincs további teendőjük, a korábban leadott nevezések az új időpontra is érvényesek.

A tavalyi Vivicittá részvételi rekordot hozott, a kétnapos eseményre 31 293-an neveztek.

A BSI májustól tervezett további eseményeinek időpontjai egyelőre változatlanok.

 

Elhalasztották a kézilabda olimpiai selejtezőtornákat

 

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben.

A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna. Az IHF júniust jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, és a magyar szövetség (MKSZ) rögtön jelezte, hogy akkor is otthont adna az eseménynek, amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik.

"Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a nemzetközi szövetség döntését" - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Hozzátette, a sportág egyéb magyarországi eseményeivel kapcsolatban folyamatosan figyelik a híreket, egyeztetnek, és gyűjtik az információkat.

"Ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége" - szögezte le.

 

Szünetelnek az európai kézilabdakupák

A koronavírus-járvány miatt április 12-ig szünetelnek az európai kézilabdakupák, a kontinentális szövetség (EHF) pénteki döntése öt magyar csapatot is érint.

Az EHF honlapjának híradása szerint nem rendezik meg márciusban a férfi Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első fordulóját, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás. Ebben a szakaszban a Telekom Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozik majd.

Elhalasztják a női Bajnokok Ligája áprilisi negyeddöntőit is, köztük a címvédő Győri Audi ETO KC meccseit a román CSM Bucuresti együttesével szemben. A női EHF Kupa áprilisra tervezett elődöntőit is később játsszák, ez a címvédő Siófok KC és a dán Odense HB párharcát is érinti.

A férfi EHF Kupa csoportkörének ötödik és hatodik fordulójára sem kerül sor márciusban, vagyis a Grundfos Tatabánya KC egy későbbi időpontban utazik a spanyol BM Logrono La Rioja csapatához, és máskor fogadja Győrben a német Füchse Berlint.

Elhalasztották továbbá a férfi Challenge Kupa negyeddöntőit és a női Challenge Kupa elődöntőit is.

Korábban már bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni, március 25-re és 28-ra tervezett Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának szombatra kiírt negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában a szerb RK Vojvodina ellen.

 

Magyar érdekeltségű kézilabda-mérkőzéseket halasztottak el

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának pénteki híradása szerint az európai szövetség (EHF) elhalasztotta a március végére tervezett női Európa-bajnoki selejtezőket. A magyar csapat 25-én és 28-án is Montenegróval találkozott volna, előbb Érden, majd Niksicben. Az MKSZ szerette volna az eredeti időpontban, zárt kapuk mögött megrendezni a hazai találkozót, de erre nincs lehetőség.

Az EHF tájékoztatása szerint megvizsgálják a mérkőzések június 1-7. közötti időpontra halasztásának lehetőségét.

A SEHA Liga honlapjának tájékoztatása szerint a szombatra kiírt Telekom Veszprém-RK Vojvodina meccset határozatlan időre elhalasztották. A negyeddöntő múlt vasárnapi első meccsét a Veszprém nyerte 31-26-ra. A regionális nemzetközi sorozat négyes döntőjét április 3-án és 5-én rendeznék Zadarban.

 

Giro d'Italia - Lemondták a magyarországi szakaszokat

A koronavírus-járvány miatt biztossá vált, hogy nem rendezik meg Magyarországon a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idei első három szakaszát.

Ezt Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos jelentette be a közösségi oldalán pénteken. A viadalt még nem törölték.

"Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére" - írta.

Hozzátette, Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket ölt a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekszik, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett. Eközben a vírus Magyarországot is elérte, és a járvány megfékezése érdekében a magyar kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, amely tiltja a nagyobb látogatottságú sportrendezvények lebonyolítását, és a nemzetközi események szervezését is ellehetetleníti.

Révész elmondta, a Giro d'Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága csütörtökön videókonferencia keretében jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a verseny rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Mauro Vegnivel, az olasz jogtulajdonos RCS Sport versenyigazgatójával a felek megállapították, mindkét fél célja a szerződés módosítása, annak érdekében, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d'Italia.

A szervezők tavaly április 15-én jelentették be, hogy 2020-ban Budapestről rajtol a világ egyik legjelentősebb körversenye.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

 

Elhalasztják Klein Dávid és Suhajda Szilárd tavaszi expedícióját

Elhalasztják Klein Dávid és Suhajda Szilárd Makalu-expedícióját, miután a koronavírus-járvány miatt a nepáli kormány is bejelentette, hogy a tavaszi szezonra nem ad ki mászóengedélyeket - közölte az Eseményhorizont csapata pénteken az MTI-vel.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Makalu 8463 méteres csúcsát tervezték megmászni a tavaszi mászószezeonban oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül. A Himalájában található Makalu a Föld ötödik legmagasabb hegycsúcsa.

"Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy áprilisban már biztosan nem indulunk expedícióra" - idézi a közlemény Klein Dávidot, aki hozzátette: bíznak abban, hogy a nyári mászószezonban még lehetőség nyílhat egy újabb nyolcezres expedícióra.

A közlemény felidézi, hogy a nepáli expedíciók felfüggesztése több száz külföldi hegymászót érint, akik kimondottan a tavaszi szezonra készültek a hideg tél és a területre jellemző, júniusban kezdődő csapadékos évszak között.

Nepál minden hegycsúcsát lezárta, köztük a Mount Everestet is a tavaszi hegymászószezonra a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására.

Nepálban található a világ 14 legmagasabb hegycsúcsa közül nyolc, köztük a Mount Everest, amely 8850 méterrel a világ legmagasabb pontja.

 

Elmarad Varga Csaba hegymászó tavaszi Mount Everest-expedíciója

Elmarad Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat hegymászójának áprilisra tervezett Mount Everest-expedíciója, miután Kínát követően pénteken a nepáli kormány is bejelentette, hogy a tavaszi szezonra nem ad ki mászóengedélyeket - közölte Bíró Dániel, a Kalifa Alpin Csapat kommunikációs menedzsere pénteken az MTI-vel.

Varga Csaba áprilisban indult volna a Mount Everest meghódítására, hogy első magyarként mássza meg oxigénpalack nélkül a világ legmagasabb, 8850 méter magas csúcsát - olvasható a tájékoztatóban.

Az eredeti tervek szerint a hegymászó a kínai oldalról próbálkozott volna a 8850 méteres csúcs elérésével. A csütörtöki kínai döntésre reagálva "elkezdtük az átszervezést a nepáli oldalra" - fogalmazott Bíró Dániel, hozzátéve, hogy "a WHO március 11-i közleményét követően, amelyben világjárványként hivatkoztak a COVID-19-re és agresszív lépésekre szólították fel az országok vezetőit, Nepál helyesen járt el". A csapat kommunikációs vezetője hangsúlyozta: a dél-ázsiai ország gazdasága nagyrészt a turizmusra és ezen belül elsősorban a hegymászásra támaszkodik, így az országra súlyos csapást jelent egy ilyen döntés.

Nyolcezres expedícióknál a szezonokat a monszun időszak határozza meg, így Nepálban tavaszi és őszi, míg Pakisztánban nyári mászószezonról beszélhetünk - idézi a tájékoztató Varga Csaba hegymászót.

A koronavírus miatt most a tavaszi szezonban nem adnak ki mászóengedélyt, azonban remélhetőleg a nyári és az őszi szezonban lesz lehetőség 8000-es hegycsúcs megmászásra - tette hozzá.

"Töretlenül folytatom az edzésmunkát, igyekszem úgy tekinteni erre az időszakra mint lehetőségre, hogy még felkészültebben vághassak neki az Everest első magyar, pótlólagos oxigén nélküli megmászásának - a cél nem változott!" - fogalmazott Varga Csaba.

 

Csak a kamionos szezonnyitót pótolhatják a Hungaroringen

A túraautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringre tervezett közös szezonnyitó versenyhétvégéje közül csak az utóbbit pótolhatják, miután a WTCR pénteken közölte, hogy nem lesz lehetőség a koronavírus-járvány miatt törölt magyarországi esemény megrendezésére egy későbbi időpontban sem.

A két sorozat idénynyitó eseményére április 24-26-án került volna sor a mogyoródi Forma-1-es pályán, a szervezők azonban a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), a Hungaroring Sport Zrt.-vel és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel egyeztetve a törlés mellett döntöttek, mivel a rendezvény bőven túllépte volna a kormányhatározatban maximalizált 500 fős létszámhatárt.

A WTCR honlapján megjelent közleményben azt írták, "nem lehetséges későbbi időpontban megrendezni a magyarországi versenyt".

A kamion Eb hivatalos honlapjára viszont az került fel, hogy a sorozat Hungaroringre tervezett versenyhétvégéjének megrendezésére a június 13-14-i időpontot javasolják, de ezt a FIA-nak még jóvá kell hagynia.

Azt mindkét sorozat szervezői hozzátették, hogy az áprilisi eseményre megváltott belépőjegyek árát visszatérítik.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!