2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Kiütéses győzelemmel a továbbjutás küszöbén a Ferencváros

A Ferencváros fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a máltai Hamrun Spartans vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

  • Kiütéses győzelemmel a továbbjutás küszöbén a Ferencváros

A formalitásnak ígérkező visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Hamrun Spartans (máltai)-Ferencvárosi TC 1-6 (0-1)

--------------------------------------------------

Ta' Qali, v.: Eldorjan Hamiti (albán)

gólszerzők: Montebello (89.), illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (89.)

sárga lap: Prsa (31.), Nenov (36.) Borg (65.), Montebello (70.), illetve Makreckis (45.)

Hamrun Spartans:

----------------

Marchetti - Mbong (Corbolan, 72.), Borg, Emerson, Bjelicic - Elionay (Krstic, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Comenzuli - Jonny (Montebello, 59.), S. Paintsil

Ferencváros:

------------

Dibusz - Makreckis (Wingo, 57.), S. Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, 78.) - Sigér, Romdhane (Owusu, 57.) - Abu Fani (Nguen, 66.) - Zachariassen, Varga B., A. Traoré

Kiválóan kezdett a magyar bajnok, a Fehérvár elleni vasárnapi bajnokin három gólpasszt kiosztó Abu Fani közel 30 méterről lőtt óriási gólt. A hazaiak a kapott gólt követően nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, de a ferencvárosi védelem - élén a kapuban Dibusszal - magabiztosan hárította el a próbálkozásokat.

A félidő második része már újra a Ferencvárosról szólt, a zöld-fehérek több bíztató lehetőséget is kidolgoztak, de az állás nem változott.

A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a mérkőzést és minden bizonnyal a párharcot is, 20 percen belül Varga háromszor, Zachariassen pedig egyszer talált be. Ezzel mindkét játékos folytatta remek sorozatát: a norvég légiós egymást követő harmadik mérkőzésén talált be, míg az OTP Bank Liga előző kiírásában a Paks színeiben gólkirály magyar válogatott csatár eddigi hat fellépésén összesen ötször volt eredményes.

A folytatásban Varga közel állt a negyedik góljához, azonban a kapufát találta el, majd Traoré növelhette volna többször is az előnyt.

A hazaiak becsülettel hajtottak a szépítésért, amely Montebello révén a 89. percben sikerült, de szinte rögtön a középkezdés utáni magyar támadásból Owusu is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

"Természetesen nagyon örülünk a nagy arányú győzelemnek, én pedig külön a három gólnak. Jó mentalitással léptünk pályára, sikerült elérnünk, amit szerettünk volna. Szeretnénk a visszavágón a saját szurkolóink előtt is nyerni. Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a másodikban gyorsabban járattuk a labdát, ez lehetett a kulcs"

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Varga Barnabás.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!