2022. 08. 18. Csütörtök Ilona napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Sport

Két programot szervez a közeljövőben a Fülöp Márton Alapítvány

A Fülöp Márton Alapítvány nyáron kapustábort, ősszel pedig labdarúgás-történeti vetélkedőt szervez - hangzott el az alapítvány csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  • Két programot szervez a közeljövőben a Fülöp Márton Alapítvány

Fülöp Ferenc - aki feleségével együtt alapítója a 2015 november közepén, 32 éves korában elhunyt, 24-szeres válogatott fiúk nevét viselő, 2016 tavaszától működő alapítványnak - elmondta: a magyar szövetség szakmai közreműködésével, illetve ajánlásával 20-25 fiatal játékos részvételével négy alkalommal szerveztek egyhetes, balatoni kapustábort, ami azonban az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt elmaradt.

"Most viszont ismét lehetőségünk van arra, hogy vendégül lássuk őket. Az alapítvány ezúttal is állja a fiatalok minden költségét, és az ország legkiválóbb kapusedzőinek közreműködését garantálja" - mondta. Hozzátette: a június 27-én, hétfőn kezdődő ötnapos tábort szombaton kispályás öregfiúk torna zárja, Balatonfüreden a helyiek csapata mellett pályára lép a magyar és az újságíró válogatott, valamint a Fülöp Márton volt csapattársaiból és barátaiból álló alkalmi együttes.

A sportágtörténeti vetélkedő a Kőbányai Szent László Általános Iskola szervezésében valósul meg. A program vezetőjeként Menyhárt Sándor elmondta: a középiskolások számára szervezett vetélkedőben kétfős csapatok vesznek majd részt, és a szeptemberi, kétkörösre tervezett online-fordulókat követőn a tízcsapatos döntőt a Magyar Labdarúgás Napja, november 25-e környékén tervezik megtartani Kőbányán. Hozzátette: a kérdéseket az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek magyar futballemlékeiből állítják majd össze.

Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere hangsúlyozta: a példaállítás a tehetséggondozás egyik szerves része, és büszke arra, hogy az általa vezetett kerületben szerveznek labdarúgást népszerűsítő programot, valamint ők adnak majd otthont az országos döntőnek.

A sajtóeseményen részt vett a Fülöp család régi barátjaként Esterházy Márton 29-szeres válogatott labdarúgó, valamint Fülöp Márton válogatott csapattársaként Dzsudzsák Balázs, aki 108 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti együttesben, és légióskarrierje során Fülöp Ferenc is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!