2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Sport

Két programot szervez a közeljövőben a Fülöp Márton Alapítvány

A Fülöp Márton Alapítvány nyáron kapustábort, ősszel pedig labdarúgás-történeti vetélkedőt szervez - hangzott el az alapítvány csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  • Két programot szervez a közeljövőben a Fülöp Márton Alapítvány

Fülöp Ferenc - aki feleségével együtt alapítója a 2015 november közepén, 32 éves korában elhunyt, 24-szeres válogatott fiúk nevét viselő, 2016 tavaszától működő alapítványnak - elmondta: a magyar szövetség szakmai közreműködésével, illetve ajánlásával 20-25 fiatal játékos részvételével négy alkalommal szerveztek egyhetes, balatoni kapustábort, ami azonban az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt elmaradt.

"Most viszont ismét lehetőségünk van arra, hogy vendégül lássuk őket. Az alapítvány ezúttal is állja a fiatalok minden költségét, és az ország legkiválóbb kapusedzőinek közreműködését garantálja" - mondta. Hozzátette: a június 27-én, hétfőn kezdődő ötnapos tábort szombaton kispályás öregfiúk torna zárja, Balatonfüreden a helyiek csapata mellett pályára lép a magyar és az újságíró válogatott, valamint a Fülöp Márton volt csapattársaiból és barátaiból álló alkalmi együttes.

A sportágtörténeti vetélkedő a Kőbányai Szent László Általános Iskola szervezésében valósul meg. A program vezetőjeként Menyhárt Sándor elmondta: a középiskolások számára szervezett vetélkedőben kétfős csapatok vesznek majd részt, és a szeptemberi, kétkörösre tervezett online-fordulókat követőn a tízcsapatos döntőt a Magyar Labdarúgás Napja, november 25-e környékén tervezik megtartani Kőbányán. Hozzátette: a kérdéseket az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek magyar futballemlékeiből állítják majd össze.

Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere hangsúlyozta: a példaállítás a tehetséggondozás egyik szerves része, és büszke arra, hogy az általa vezetett kerületben szerveznek labdarúgást népszerűsítő programot, valamint ők adnak majd otthont az országos döntőnek.

A sajtóeseményen részt vett a Fülöp család régi barátjaként Esterházy Márton 29-szeres válogatott labdarúgó, valamint Fülöp Márton válogatott csapattársaként Dzsudzsák Balázs, aki 108 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti együttesben, és légióskarrierje során Fülöp Ferenc is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!