2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Sport

Kedd éjjel indul a Magyar Lhoce Expedíció 2022 csúcsmászó köre

Kedd éjjel indul a Magyar Lhoce Expedíció 2022 csúcsmászó köre, Suhajda Szilárd alpinista szombaton érheti el a Kína és Nepál határán, a Himalájában található, 8516 méter magasságú Lhoce hegyet, mely a Föld negyedik legmagasabb hegycsúcsa - tájékoztatta a Magyar Lhoce Expedíció kedden az MTI-t

"A mai nappal kezdetét veszi a Magyar Lhoce Expedíció 2022 csúcsmászó köre. A tervek szerint május 14-én érhetem el a 8516 méteres magasságot" - közölte Suhajda Szilárd hegymászó.

"Bízom benne, hogy egy sikeres csúcsmászást követően együtt ünnepelhetünk" - tette hozzá Suhajda Szilárd.

A Lhoce a Mount Everesttől délre található, főcsúcsa 8516 méter, ezzel a negyedik legmagasabb hegy a világon. A Nepál és Kína határán emelkedő hegyet 1956-ban mászták meg először egy svájci expedíció tagjai. A csúcsra vezető, úgynevezett nepáli normál útvonal áthalad a Khumbu-jégesésen, a meredek Lhoce-falon, a kőhullásnak kitett Reiss-kuloáron (avagy Lhoce-folyosón), legfőbb nehézségét azonban az extrém magasság jelenti. A csúcsrégióban ugyanis harmadannyi levegő jut a tüdőbe minden egyes lélegzetvételre, mint a Kárpát-medence magasságában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!