2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Sport

Hihetetlen fordulat Novak Djokovic ügyében

Ausztráliában hétfőn ülésezett a bíróság Novak Djokovic ügyében. A szerb teniszsztár az Australian Openre érkezett Melbourne-be, de a hatóságok megtagadták a belépését az országba, ezért napok óta egy olyan hotelben tartózkodott, ahol a menekültjogot kérőket is elszállásolják.

Egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozott hosszú napokig Novak Djokovic, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt.

A teniszező ügyében hétfőn ülésezett a bíróság, magyar idő szerint reggel fél nyolc körül született meg az az ítélet, miszerint Djokovic maradhat az országban.

Anthony Kelly bíró ítélete szerint jogtalanul törölték a szerb játékos vízumát, aki így maradhat Ausztráliában. A döntés értelmében az ausztrál kormány fedezi az eddigi procedúra költségeit, Djokovic pedig elhagyhatja a szállodát, vissza kell kapnia az okmányait is.

Djokovic nem mindennapi esete itt még nem ér véget feltétlenül happy enddel. A bíróság ugyan a szerb javára ítélt, de a kormány még mindig közbeléphet. A bevándorlásügyi miniszter, akár újra dönthet úgy, hogy elveszi a vízumot Djokovictól.

Az ausztrál törvények értelmében a miniszternek kivételes döntési helyzete van a vízumok ügyében, és akár évekre is kitilthatja a játékost az országból.

Az ítélet után egyébként 30 perccel már el is kell engednie a hatóságoknak Djokovicot, akinek a szállodája előtt nagyjából 100 támogatója gyűlhetett össze, ők hangosan énekelve és táncolva vették tudomásul a döntést.

Korábban az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen, bár a viadalon ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert "nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat".

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.

A később nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján az is kiderült, hogy Djokovic nincs beoltva a koronavírus ellen. 

A szerb elmondása szerint kétszer esett át a betegségen. Először még 2020 júniusában, majd legutóbb december 16-án produkált pozitív mintát.

Origo

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Állati hírek a világból

Különleges szertartásokkal készültek Szent Antal, azaz az állatok védőszentjének ünnepére a világban. Mexikóvárosban a templomba vitték kiskedvenceiket az emberek, egy spanyol kis faluban pedig tűzet ugrottak át a lovasok lovaikkal.

Radar - Jeges srácok

Hogyan készül a tökéletes jégkocka? Ennek járt utána Juhász Milán kollégánk és ellátogatott a jeges srácok műhelyébe.

Radar - Ákos az Arénában

A koronavírus miatt új időpontra került át a decemberre tervezett nagyszabású Ákos koncert, így az évzáró eseményből évindító lett, most szombaton este 8 órától rendezik meg.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!