2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

Hajdu János a kapitány

2013. július 9., kedd 18:00, frissítve: kedd 19:57

Ideiglenesen Hajdu János váltja a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A stáb változatlan, Hajdu segítője Siti Bea marad, ketten irányítják a nemzeti csapatot az év végi szerbiai világbajnokságon.

A korábban leukémiával kezelt Karl Erik Böhnnel július elején közölték, hogy újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége. A magyar kézilabda-szövetségnek új kapitány után kellett néznie. „Az elnökség döntése az, hogy Hajdu János urat nevezi ki megbízott szövetségi kapitánynak. December 31-ig állapodtunk meg Jánossal. Azért, hogy a világbajnokság végeztével tudjuk értékelni a szakmai munkát” – közölte Vetési István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A korábban leukémiával kezelt Karl Erik Böhnnel július elején közölték, hogy újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége. A Magyar Kézilabda Szövetségnek új kapitány után kellett néznie. „Az elnökség döntése az, hogy Hajdu János urat nevezi ki megbízott szövetségi kapitánynak. December 31-ig állapodtunk meg Jánossal. Azért, hogy a világbajnokság végeztével tudjuk értékelni a szakmai munkát” – közölte Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Az elnökség visszavárja Böhnt. Hajdu a korábbi stábbal dolgozik tovább, vagyis Siti Beával közösen irányítja a csapatot. Hajdu János jelenleg az augusztusi Európa-bajnokságra készíti fel a női junior válogatottat, és emellett a Nemzeti Kézilabda Akadémia női szakágának vezetője is, de úgy érzi, mindhárom feladatot el tudja majd látni.

A női felnőtt válogatott a nyár végén kezdi meg a munkát, október 25. és 27. között Horvátország, Brazília és Norvégia részvételével négyes tornát rendeznek Magyarországon.

Forrás: Hír TV