2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Győzni kell Szlovákia ellen

Hír TV

2019. szeptember 9., hétfő 06:52

Sorsdöntő mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen ma este. Marco Rossi együttese egy győzelemmel, nagyot lépne a 2020-as Eb-re való kijutás felé.

Egyik csapat főpróbája sem sikerült túl jól, a magyarok csütörtökön 2-1-re kikaptak Montenegrótól, pénteken pedig Szlovákia Horvátország ellen szenvedett 4-0-ás vereséget. A magyar válogatottban jelenleg két sérült játékos van. Nagy Ádám és Pátkai Máté pályára léptetéséről még nem döntött Marco Rossi szövetségi kapitány. Az olasz szakember számára egyébként nem ismeretlen a szlovákok játékstílusa, hiszen 2 évig volt a DAC vezetőedzője.

A szlovákok elleni mérkőzésen nem fogok kockáztatni, vannak olyan játékosok, akik nem maradhatnak ki a kezdőből, és rájuk nagyon számítok. Nem szeretném vesztesen elhagyni a pályát, csak a győzelem lenne az elfogadható eredmény

– mondta a szövetségi kapitány.

A válogatott csapatkapitánya úgy érzi, a játékosoknak sikerült túllendülni a Montenegró ellen elszenvedett vereségen, és csak a holnapi mérkőzésre koncentrálnak.

A csapatban biztosíthatok mindenkit, hogy minden rendben van. A lehető legmotiváltabb és mindenki a győzelemre éhes mentalitásban fog pályára lépni

– jelentette ki Dzsudzsák Balázs

A két csapat utoljára márciusban találkozott, az a mérkőzés 2-0-s szlovák győzelemmel ért véget. A Magyarország-Szlovákia Eb selejtező mérkőzés hétfőn 20:45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Az Európa-bajnoki selejtezők E csoportját négy forduló után a kilencpontos magyar válogatott vezeti, a szlovákok hat ponttal negyedikek.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Gulácsi - Lovrencsics, Orbán, Baráth, Kádár - Kleinheisler, Nagy Á. - Dzsudzsák, Szoboszlai, Holender - Szalai

Hír TV