2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Sport

FIFA - Már a katari vb-n debütálhat a félautomata videobírós rendszer, marad az öt csere

Gianni Infantino elnök szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) biztosak benne, hogy a november 21-én kezdődő katari világbajnokságon már bevezethetik a félautomata videobírós rendszert.

  • FIFA - Már a katari vb-n debütálhat a félautomata videobírós rendszer, marad az öt csere

A FIFA vezetője hétfőn Dohában, a futball szabályalkotó testületének (IFAB) éves rendes ülésének helyínén beszélt arról, hogy a vitás esetek gyorsabb eldöntésének érdekében fejlesztett új technológiát a következő hónapokban intenzíven tesztelik majd, de már eddig is olyan előrelépést értek el, hogy meg vannak győződve arról, hogy a vb-n már élesben is használhatják.

"A klubvilágbajnokságon teszteltük és nagyon jónak tűnt. Nagyon elégedettek vagyunk vele és majd a világbajnokság előtt döntünk róla" - nyilatkozta az elnök.

Infantino Pierluigi Collinával, a FIFA bíró bizottságának elnökével közösen tartotta a sajtótájékoztatót, melyen szavaihoz a legendás játékvezető annyit tett hozzá, "biztos vagyok benne, hogy használhatjuk majd".

A félautomata VAR-rendszer automata labdakövetővel működik és háromdimenziós képet ad a játékos helyzetéről, így pillanatok alatt dönteni tud lesgyanús helyzeteknél.

A hétfői ülésen az előzetes várakozásoknak megfelelően az IFAB véglegesítette a csapatonkénti öt csere alapelvét a "magas szintű" mérkőzések esetében.

Eredetileg a koronavírusjárvány miatt emelték fel a változtatások lehetőségét háromról ötre, de az átmeneti jelleget most megszüntette az IFAB, melynek dohai közgyűlésén arról is döntés született, hogy egy-egy mérkőzésre az eddigi 12 helyett akár 15 cserejátékost is lehet nevezni. A döntés a konkrét szabályozást illetően az adott sorozat vagy torna szervezőinek hatáskörébe tartozik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán szerint a németek messze juthatnak

Orbán szerint a németek messze juthatnak

Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott védője szerint a német csapat "nagyon erős", ezt megmutatta a szerdai, magyarok elleni 2-0-ás győzelem is az Európa-bajnokságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!