2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Férfi vízilabda Eb - Görögország-Magyarország 10-8

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott csütörtökön a görög csapattól a horvátországi Európa-bajnokságon a B csoport zágrábi nyitányán.

  • Férfi vízilabda Eb - Görögország-Magyarország 10-8

A világbajnok magyar együttest ezúttal javarészt fiatal tehetségek alkotják a kontinensviadalon, míg a vb-ezüstérmesként szintén olimpiai kvótával rendelkező rivális a legjobbjaival érkezett a horvát fővárosba, így nem számított meglepetésnek, hogy az Eb-k történetében először legyőzték a magyarokat.

Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott szombaton Georgiával, hétfőn pedig Olaszországgal találkozik a csoportkörben, melyből az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Férfi vízilabda Eb, B csoport, 1. forduló:

Görögország-Magyarország 10-8 (2-1, 3-2, 2-3, 3-2)

--------------------------------------------------

magyar gólszerzők: Fekete 3, Tátrai, Burián 2-2, Nagy Á. 1

Varga Zsolt szövetségi kapitány a nyitányon Szeghalmi Zsombort és Varga Vincét hagyta ki a 15 fős keretből. A tavalyi vb-döntő "visszavágója" a rivális kapusának védéseivel és görög kapufákkal indult, az első gólt így aztán Tátrai szerezte egy megúszás után. A magyar előny azonban nem tartott sokáig, mert második emberelőnyét már kihasználta az ellenfél. A magyarok felállt védelem ellen hatástalannak bizonyultak, a görögöknek pedig a befejezésekkel gyűlt meg a bajuk, csak büntetőből sikerült vezetést szerezniük.

A folytatásban az újabb kimaradt magyar fórt azonnal megbüntette a görög csapat, de a negyedik emberelőnyt már gólra váltották Varga Zsolt tanítványai. Bár egy kiállítás után ismét betaláltak a görögök, Tátrai Dávid bombagóllal ismét minimálisra csökkentette a különbséget. Összességében veszélyesebbnek tűntek a görög támadások, de a kapufa továbbra is a magyarokkal volt, illetve Bányainak is volt három-négy nagy védése, így végül a nagyszünetben csak 5-3-as görög vezetést mutatott az eredményjelző.

Térfélcserét követően az első támadásból egy remek bejátszást követően Fekete faragta a hátrányt, ráadásul a görögök két emberelőnyös szituációt is elrontottak egy-egy rossz passzal, azonban egyenlíteni még kettős fórból sem sikerült. A rivális egyik legjobbját, Papanasztasziut cserével végleg kiállították, de a görög centerekről sorozatosan érkező kiállítások egyikét ismét kihasználta az ellenfél. A magyarok viszont tapadtak a tapasztaltabb görögökre, előbb Fekete ötössel, majd Burián kapáslövéssel válaszolt egy-egy találatra.

Az utolsó nyolc perc mindkét oldalon kapusvédésekkel indult, majd Görögország ismét kettővel vezetett a Hárai piros lapja után kapott ötméteressel. A rengeteg kihasználatlanul hagyott fór után az újabb görög 20 másodperces büntetéskor Burián talált a kapuba, de az ellenfél - mint szinte mindig - azonnal visszaállította a kétgólos különbséget. Bő másfél perccel a vége előtt a harmadik értékesített görög büntető eldöntötte az összecsapást, amelyen a magyar fiatalok helytálltak, de az emberelőnyös helyzetek sorozatos kihagyása miatt nem volt esélyük pontot rabolni a görög csapattól. A végeredményt Fekete találata állította be az utolsó percben.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!