2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Fantasztikus Fradi: Hősies küzdelemben megvan a BL-playoff!

A magyar bajnok Ferencváros kedvező helyzetben, kétgólos előnnyel utazott a Slavia Praha elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára a cseh bajnok otthonába, a harmadik fordulóban. Az első félidőben bátran játszott a magyar bajnok, és Tokmac lövése után a Ferencváros majdnem megszerezte a vezetést az első félidőben. A cseh csapat egyre nagyobb nyomást gyakorolt a vendégekre, és az első félidőben megszerezte a vezetést a Slavia Praha. A második félidőben még többet támadtak a hazaiak, és Civic kiállítása után emberhátrányba is került a hatalmasat küzdő Ferencváros. A Slavia Praha végigtámadta az utolsó negyedórát, de gólt már nem tudott szerezni, a Fradi hősiesen harcolva jutott be a Bajnokok-Ligája rájátszásába, sorozatban másodszor.

  • Fantasztikus Fradi: Hősies küzdelemben megvan a BL-playoff!

Szűk egy hete Peter Stöger csapata kétgólos előnybe került, ugyanakkor intő jel lehetett a népligetieknek, hogy a Slavia múlt héten az első félidőben agresszív letámadásával többször is zavarba hozta őket, illetve 0-2-nél is nagy erőket tudott mozgósítani a szépítésért.

A Ferencváros a hétvégén pihent, ugyanis elhalasztotta a MOL Fehérvár FC elleni bajnoki mérkőzését, ezúttal azonban ez nem volt előny, mert a prágaiak sem játszottak ligameccset: az Olomouc elleni összecsapást kérésükre későbbi időpontban rendezik majd. Jindrich Trpisovsky, a Slavia Praha vezetőedzője elmondta, csapatának nagyon sok mindenben kellett javulnia az első találkozóhoz képest.

Sokkal jobbnak kell lennünk a kapu előtti szituációkban, a középpályán pedig nagyobb pontosságra lesz szükségünk

- idézte a Ferencváros honlapja a trénert, akinek az első felvonás második félidejében már jobban tetszett együttese játéka.

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője az összecsapás előtt kiemelte, hogy múlt héten a Groupama Arénában sikerült meglepni a riválist. Az osztrák edző a meccs előtt hangsúlyozta, hogy a cseh fővárosban is maximális koncentrációra van szükség, hogy a magyar csapatnak ne okozzon sok gondot a cseh bajnokcsapat.

Nagyon erős az ellenfelünk, amelynek tisztában vagyunk a kvalitásaival, de a sajátunkkal is, és mi erre próbálunk majd építeni

- nyilatkozta a meccs előtt az osztrák edző.

A Ferencváros az alábbi kezdővel állt fel a Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára: Dibusz - Wingo, Blazic, Mmaee, Civic - Laidouni - Botka, Tokmac, Kharatin, Zachariassen - Uzuni.

Az első tíz percben nem alakult ki folyamatos játék a meccen. A Ferencváros többször előreívelt labdákkal próbálkozott, de a magyar csapat indításait sikeresen levédekezték a cseh védők. A 10. percben Laidounit rúgták fel a cseh csapat tizenhatosa előtt, de a bíró nem ítélt szabálytalanságot. Pár perccel később Botka szerzett labdát a jobboldalon, és a magyar csapat védője egyből indította Tokmacot. A Ferencváros támadója betört a tizenhatoson belülre, de a visszatett labdáját megszerezték a Slavia Praha védői.

Az első negyedóra után a Ferencváros bátran futballozott a cseh bajnokcsapat otthonában, megilletődöttségnek nyoma sem volt a vendégjátékosokon.

A 19. percben órásit hibázott a csehek védője, és a megszerzett labdával Tokmac egyedül törhetett kapura a baloldalon.

A ferencvárosi támadó nyolc méteres lapos lövését hatalmas bravúrral védte a Slavia Praha kapusa, Kolar.

A Fradi majdnem megszerezte a vezetést, pár centin múlott, hogy a norvég csatár lövése után nem született meg az első gól a meccsen. A 26. percben Stanciu szabadrúgásból próbálkozott a Ferencváros kapujától húsz méterre, de a román középpályás lövése elszállt a magyar csapat kapuja felett. A 30. percben Botka hibája után a csehek játékosához, Jakub Hromadához került a labda, aki két lövőcsel után lövésre vállalkozott a ferencvárosiak tizenhatosán belülről, de az egyik Fradi védőről szögletre pattant a labda.

A 32. percben viszont már Botka óriási mentése kellett ahhoz, hogy ne szerezze meg a vezetést a hazai csapat. A magyar védő önfeláldozóan állt bele egy nyolcméteres lövésbe a Fradi kapuja előtt. A 36. percben megszerezte a vezetést a Slavia Praha:

a csereként belállt Sima verte meg a baloldalon a védőjét, majd a csehek játékos beadására a ferencvárosi védőket megelőzve Masopust tökéletes ütemben érkezett, és öt méterről az üres kapuba lőtte a labdát.

Dibusz tehetetlen volt. A Slavia Praha az első félóra után óriási nyomás alatt tartotta a Ferencváros kapuját. Az utolsó tíz percben néha már nyolc emberrel is védekezett a betömörülő magyar csapat. Az első félidő végén a csehek hétszer, a Ferencváros pedig kétszer lőtt kapura. A félidő végén Civic beadására Botka érkezett, de a magyar játékos csúsztatott fejese után a labda pár méterrel a cseh kapu felé szállt.

A csehek főleg a baloldalon okoztak több gondot a Ferencváros védőinek, akinek leginkább sebességben nem tudták felvenni a versenyt a hazai csapat gyors szélsőivel.

Az első félidő egygólos hazai vezetéssel zárult.

A második félidő elején továbbra sem lankadt támadásban a Slavia Praha, és már az első percekben nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat a Ferencváros játékosait. Az 57. percben Uzuni szabálytalankodott a Fradi tizenhatosánál. A szabadrúgás Kharatin hátáról csapódott szögletre, így nem alakult ki nagyobb veszély a magyar csapat kapuja előtt. Pár perccel később a végig aktívan és lendületesen focizó Sima fejese kerülte el pár méterrel a magyar csapat kapuját.

Nemsokkal később a ferencvárosiak kapusának, Dibusznak két bravúros védést kellett bemutatnia Stanciu lövései után.A Fradi játékosai a védekezésre koncentráltak, ahogy fáradtak, a támadást egyre jobban feladták.

A ferencvárosiak védője, Civic öt percen belül két sárgát is kapott, és így a 84. percben kiállították a Fradi játékosát. Az emberhátrányban küzdő Ferencváros még nehezebb helyzetbe került az utolsó - hosszabbítással - több, mint tíz percre. Elképesztően küzdtek a fradisták, rendszeresen Somalia mentett hátul. A Slavia már tizenkilencedszer veszélyeztette a Ferencváros kapuját, de a Fradi védői Dibusz vezetésével állták a sarat a cseh támadásokkal szemben. A Slavia nem tudott már több gólt szerezni, így a Ferencváros 2-1-es összesítéssel jutott tovább a BL-selejtezőből a Slavia Praha ellen.

Eredmény, BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Slavia Praha (cseh)-Ferencváros 1-0 (1-0)

Prága, v.: Tobias Stieler (német)

gólszerző: Masopust (36.)

sárga lap: Dorley (40.), Traoré (85.), illetve Haratyin (24.), Zachariassen (33.), Uzuni (58.), Civic (79., 84.), Kovacevic (85.), R. Mmaee (93.)

piros lap: Civic (84.)

 

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!