2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

Elképesztő állapotok az MTK sporttelepén

Több millió forinttal tartozik az MTK a kajak-kenusoknak és edzőiknek. A Stopper értesülései szerint a klub ígéretet tett, hogy december végéig kifizetik a tartozásokat és új szerződést is kínáltak, a sportolók ennek ellenére távoznak.

Nem maradt felnőtt versenyzője az MTK kajak-kenu szakosztályának. Az összes profi sportoló elhagyja a klubot. A versenyzőknek és edzőknek több mint tízmillió forinttal tartozik az egyesület. Távozik Fábiánné Rozsnyói Katalin és a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajak négyes tagjai, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel. Az MTK próbálta megtartani a csapatot: egyéves szerződést ajánlott.

– Számszerűen az az ajánlat, ami elhangzott, korrekt volt. Nem vagyok biztos abban, hogy ma Magyarországon ennél jobbat egyesületben kapni lehet. Lehetséges, hogy az egyéb körülmények nem voltak Kati néni számára elfogadhatók, ő volt az, aki az egész csapat nevében tárgyalt ez ügyben – jelentette ki a Stoppernek Rajna András szakosztályvezető.

Az elmúlt évek elmaradt bérei és a sok ígérgetés miatt azonban Fábiánné és a versenyzők már nem bíztak a klubban.

– Kaptunk egy ajánlatot, miszerint egy évre aláírhatnánk az egyesülettel egy új szerződést, de mindezt úgy várták volna el, hogy az a három hónapos tartozás még mindig fennáll és azt majd később rendezik. Úgy gondolom, hogy ez elég nonszensz – tette hozzá az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid.

A fizetési problémák mellett az edzéskörülmények sem voltak megfelelőek.

– Se fűtés, se meleg víz nem volt, így saját radiátorokat kellett bevinnünk. Volt, amikor majdnem agyoncsapta kollégámat az áram, mert elkezdett szikrázni a konnektor. Előfordult, hogy a kajánkat úgy tudtuk megmelegíteni a saját mikrosütőnkkel, hogy levittük az emeletről – mert csak ott volt áram –, de mivel nem volt asztal, az egyik srác tartotta a kezében a készüléket, amíg a másik melegítette az ételt – mondta Pauman Dániel.

Az olimpiai négyes három tagja és edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin több egyesülettől is kapott ajánlatot, december elejére eldőlhet, hogy hol folytatják.

Részletek a 19:30-kor kezdődő Stopperben. A műsorból azt is megtudhatják, milyen ajánlattal csábítaná haza a magyar bajnok celldömölki asztaliteniszklub a külföldön légióskodó magyar válogatott játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!