2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Elhunyt Hetényi Antal Gábor, az első olimpiai pontszerző magyar cselgáncsozó

Életének 76. évében elhunyt Hetényi Antal Gábor, a magyar cselgáncs legendás alakja, a sportág első magyar olimpiai pontszerzője. Haláláról a judoinfo.hu oldal számolt be vasárnap.

  • Elhunyt Hetényi Antal Gábor, az első olimpiai pontszerző magyar cselgáncsozó

Hetényi Antal Gábor későn, 15 esztendősen kezdett el judózni, Horváth István tanítványaként 1969-ben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, három esztendővel később a 70 kilogrammosok között képviselhette a magyar színeket az 1972-es müncheni olimpián, ahol az ötödik helyezést szerezte meg. Ez volt a sportág történetének első magyar ötkarikás pontszerző helyezése, abban az évben őt választották az Év judósának Magyarországon.

Hetényi Antal Gábor 1978-as visszavonulását követően megalapított a KSI SE judoszakosztályát, amelynek csaknem negyven éven keresztül volt a vezetője és edzője.

A nyolcadik danfokozatáról szóló diplomát Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke szignózta, 2010-ben átvehette A Magyar Sportért Díj második fokozatát.

Hetényi Antal Gábort a Magyar Judo Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!