2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

El Clásico: Nagy zakót mért a Barca a Real Madridra

  • El Clásico: Nagy zakót mért a Barca a Real Madridra

A listavezető és címvédő FC Barcelona 5-1-re nyerte otthon az El Clásicót, azaz a Real Madrid elleni rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában vasárnap délután.

Több mint tíz év, 2007 decembere óta először fordult elő újra, hogy az El Clásicón Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem lépett pályára.

Az első félidőben a katalánok akarata érvényesült, már a 11. percben megszerezték a vezetést: a bal szélen elfutó Jordi Alba centerezett tökéletesen, az egyedül érkező Philippe Coutinho pedig kilenc méterről nem hibázott. A kombinatív támadást harminc passz előzte meg. Fél óra elteltével már 2-0 állt az eredményjelzőn: Raphaël Varane akasztotta össze Luis Suárez lábát a tizenhatoson belül, az uruguayi támadó pedig nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt.

A szünet utáni percekben fordult a játék képe, öt perc elteltével Marcelo szépített. A brazil balhátvéd kedden a Viktoria Plzen ellen a Bajnokok Ligájában győztes gólt szerzett, s szépített múlt szombaton a Levante ellen, így először talált be három egymást követő tétmérkőzésen a Real Madrid színeiben. Ezt követően a házigazdák előtt adódott több nagy helyzet, s a kapufát is eltalálták, majd negyedórával a rendes játékidő vége előtt Suárez megszerezte második gólját: a tizenegyespont magasságából fejelt Thibaut Courtois kapujába.

Teljesítményét nyolc perccel később koronázta meg: egy madridi védelmi hiba után nyolc méterről pöckölte a kapus fölött a hálóba a labdát, ezzel megszerezte első mesterhármasát az El Clásico történetében.

A 87. percben Arturo Vidal fejesével alakult ki a végeredmény, így 2010 novembere után szerzett öt gólt a rangadón a Barcelona, illetve 2015 novembere után nyert ismét négygólos különbséggel.

Ezzel hét pontra nőtt a katalán együttes előnye a királyi gárda előtt, amelynél veszélybe került a vezetőedző Julen Lopetegui állása.

La Liga, 10. forduló:
FC Barcelona-Real Madrid 5-1 (2-0)
Getafe-Real Betis 2-0 (0-0)

Később:
Alavés-Villarreal 18.30
Sevilla-Huesca 20.45

Szombaton játszották:
Atlético Madrid-Real Sociedad 2-0 (1-0)
Celta Vigo-Eibar 4-0 (2-0)
Levante-Leganés 2-0 (1-0)
Athletic Bilbao-Valencia 0-0
Girona-Rayo Vallecano 2-1 (2-0)

Pénteken játszották:
Real Valladolid-Espanyol 1-1 (0-1)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!