2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Sport

Egyéves eltiltást kapott egy orosz tornász

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) egyéves eltiltást rótt ki az orosz Ivan Kuljakra, mert márciusban egy dohai világkupa-versenyen Z szimbólumot viselt a mezén.

A FIG döntése értelmében a húszéves orosz tornászt megfosztották a korláton szerzett bronzérmétől, és vissza kell fizetnie az 500 svájci frankos (185 ezer forintos) pénznyereményét is.

Kuljaknak 21 nap áll rendelkezésre, hogy fellebbezzen. Kuljak a versenyen és a dobogón is olyan mezt viselt, melyen rajta volt a Z jel, az orosz háborúpárti szimbólum, melyet a civilek az invázió támogatásának jelképeként használnak.

Az elmarasztalt tornász kifejtette: amikor meglátta, hogy az orosz katonák a Z betűt használják, megnézte, mit jelent. Miután megállapította, hogy az a "győzelmet" és a "békét" szimbolizálja, ő is ki akarta fejezni az álláspontját az ügyben, de azzal nem akart senkinek rosszat.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!