2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Dráma és harapás – ilyen volt az idei labdarúgó-világbajnokság

Tüntetés, harapás, sérülés, dráma. A világ egyik legjelentősebb sporteseményét Brazília rendezte 2014-ben. A labdarúgó-világbajnokságot Németország nyerte meg. Visszatekintés az idei vb-re.

12 stadion, 32 csapat, 64 mérkőzés. Nyáron egy hónapon át Brazíliára figyelt a sportvilág. A dél-amerikai ország rendezte 2014-ben a labdarúgó-világbajnokságot. A stadionépítések és a biztonsági előírások miatt 170 ezer családot telepítettek ki. A brazilok egy része tüntetéseken tiltakozott az ellen, hogy a kormány a dollármilliárdokat nem az oktatásra vagy az egészségügyre költötte. A nehézségek ellenére elrajtolt a világbajnokság, de nemcsak a futball játszotta a főszerepet. A vb egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Luis Suarez vállon harapta Giorgio Chiellinit az uruguayi–olasz csoportmeccsen. A játékost azonnal elzavarták a vb-ről és eltiltották négy hónapra.


A házigazdának nem úgy sikerült a világbajnokság, ahogyan tervezte. Az egyik legnagyobb csapás a negyeddöntőben érte a brazilokat, sztárjátékosuk, Neymar súlyos csigolyasérülést szenvedett, befejeződött számára a vb. „Ha ez több mint két centiméter, tolószékbe is kerülhettem volna. Nehéz erről beszélni, fontos pontja volt a pályafutásomnak, együtt szenvedünk” – emlékezett vissza a klasszis.

Ezután jött a még nagyobb szenvedés: az elődöntőben 7–1-es megalázó vereség Németországtól. A döntőben a Nationalelf hosszabbítás után 1–0-ra nyert Argentína ellen, Mario Götze góljával. A tűzijáték a 2014-es labdarúgó-világbajnokság győztesének, Németországnak járt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!