2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sport

Cristiano Ronaldo este megdöntheti Raúl BL-rekordját

Három csapat is továbbjuthat a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A csoportkör negyedik fordulójából a Real Madrid, a Dortmund és az Arsenal harcolhatja ki a nyolcaddöntőt. A címvédő spanyoloktól Cristiano Ronaldo újabb rekordot dönthet meg a ma esti találkozón.

Megdöntheti a Real Madrid jelenlegi klasszisa a klub korábbi legendájának BL-gólrekordját. Cristiano Ronaldo két hete a Liverpool ellen megnyert 3-0-s találkozón betalált, ezzel egy gólra megközelítette Raúl legrangosabb európai kupaporondon szerzett 71 gólos csúcsát.

A két csapat ismét megmérkőzik egymással, ezúttal a Bernabeu Stadionban. A királyi gárdában újra játszhat az izomsérüléséből felépült walesi szélső. „Gareth Bale készen áll, felépült a sérüléséből, játékra alkalmas. De még nem döntöttem el, hogy kezdőként lép pályára, vagy a kispadon kezd. Ronaldo nem hiszem, hogy arra gondol, hogy újabb rekordot döntsön, van még ideje, nem a Liverpool elleni lesz az utolsó BL meccse, a játékra koncentrál, a csapatra, a győzelemre, nem pedig a rekorddöntésre” – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

A Real Madrid vezeti a spanyol bajnokságot, megnyerte a Barcelona elleni EL Classicót. A legutóbbi 11 mérkőzésén 46 gólt szerzett, száz százalékos mérleggel vezeti BL-csoportját is, újabb győzelmével pedig a továbbjutást is kiharcolhatja. „A játékosok jobban tudják, mint én, minden mérkőzés egy lehetőség a javításra, a jobb játékra. Most lendületben vagyunk, és ez önbizalmat ad nekünk. Nem aggódom, mert egy komoly és profi csapatom van, de megtörténhet, hogy elveszítjük a mérkőzést, de a csapat profizmusa akkor mutatkozik meg, amikor nyer vagy veszít” – tette hozzá Ancelotti.

A csoportban a Liverpoolnak a bolgár Ludogorecnek és a svájci Baselnek most egyformán 3-3 pontja van. A Real Madrid mérkőzését Kassai Viktor vezeti.


Bejuthat a nyolcaddöntőbe a Dortmund is. A németek a török Galatasarayt fogadják, és ha nyernek két fordulóval a vége előtt nyolcaddöntőbe jutnak. Jürgen Klopp csapata a BL-ben hibátlan, a német bajnokságban viszont szenved, utolsó előtti, kieső helyen áll. „Távol áll tőlem, hogy mentegetőzzek és azt mondjam, mit tehetünk, minden és mindenki ellenünk van. Nem ez a helyzet. Mi hibázunk. Ez teljesen normális a fociban. Rossz pillanatban csinálunk dolgokat. Nem elég jók a támadásaink, ennyi. Ez ilyen egyszerű. Eltervezni egy mérkőzést egy dolog, megvalósítani azokat megint más. Vannak dolgok, amiken változtatnunk kell, nem várhatunk arra, hogy az ellenfél lő három öngólt, nekünk kell betalálnunk, és nem szabad kihagyni a helyzeteinket” – mondta Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője.

A csoport másik mérkőzésén az Arsenal is kiharcolhatja a továbbjutást, amennyiben legyőzi az egypontos belga Anderlechtet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!