2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Sport

Bolgár ellenfelet kapott a Ferencváros a BL-selejtezőben

A bolgár Ludogorec Razgrad együttesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

  • Bolgár ellenfelet kapott a Ferencváros a BL-selejtezőben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában kedden készítették el a sorsolást, mely során a zöld-fehér klub nem volt kiemelt.

Az 1. csoportban utolsóként húzták ki a Ferencvárost, amely a kiemeltek közül elkerülte a kazah Asztanát, a szerb Crvena zvezdát, az északmacedón Shkëndiját és a svéd AIK-t.

Bár a sorsolásnál az UEFA hibásan azt közölte, hogy idegenben kezdjük a párhacot, később korrigálták a hibát, így hazai pályán játsszuk az első meccset

- áll a Ferencváros közleményében.

Az első felvonást július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

"Jól ismerem a Ludogorecet, mert a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként több felkészülési mérkőzést játszottunk ellene. Ismerem az ellenfél játékstílusát, amelyet sok brazil játékosa határoz meg. Az a feladatunk, hogy a játékosokkal is megismertessük a riválist, de elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy a saját játékunkat fejlesszük"

- mondta a klub honlapján Szerhij Rebrov vezetőedző, aki elárulta, nem követte a sorsolást, mert tekintve, hogy bajnokcsapatokkal kell megküzdeniük, biztos volt abban, hogy erős ellenfelet kapnak.

"Ez egy sorsolás, ami nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni, és kit nem. Ezzel kár foglalkozni, meg kell oldani a feladatot. Nem szeretnék állást foglalni az esélyekkel kapcsolatban, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolom, tovább kell jutnunk. Kétségtelen tény, hogy a Ludogorec erős csapat, amely nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik"

- jelentette ki Orosz Pál, az FTC Zrt. elnökvezérigazgatója, aki Nyonban képviselte a zöld-fehéreket.

A párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös kiírásában csoportkörös volt, ott 4 pontot szerzett és a Real Madrid, a Basel, valamint a Liverpool mögött negyedik, utolsó lett a B jelű négyesben. A 2016/17-es idényben szintén BL-csoportkörös volt, akkor 3 döntetlennel három pontot szerzett, és a harmadik helyen végzett az Arsenal és a Paris Saint-Germain mögött, a Basel előtt.

A Ludogorec Razgrad az elmúlt két kiírásban az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

Tavaly a Vidi - amely azóta már MOL Fehérvár FC - a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0-0-s döntetlent követően a felcsúti visszavágón 1-0-ra legyőzte riválisát.

A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia. A selejtező második fordulójának sorsolását szerdán tartják.

 

Közben kiderült, a MOL Fehérvár FC montenegrói, a Debrecen albán, a Budapest Honvéd pedig litván ellenfelet kapott a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának keddi sorsolásán.

A székesfehérváriak az FK Zeta, a hajdúságiak az FK Kukësi, a fővárosiak pedig az FK Zalgiris Vilnius csapatával találkoznak. A párharcok első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A DVSC és a Honvéd hazai pályán, a MOL Fehérvár FC pedig idegenben kezd.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!