2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Betelt a pohár: távozik a szövetségi kapitány

Több hónapos tartozások, ügyvédi felszólítás, rendkívüli felmondás – a magyar asztalitenisz hónapok óta anyagi problémákkal küzd. A Hír TV Stopper című műsorának nyilatkozó új szövetségi kapitány szeptemberre rendezné a tartozásokat.

Új vezetés, új irány, de a problémák a régiek. A felnőttasztalitenisz-válogatottak szövetségi kapitányai fél éve fizetés nélkül dolgoznak. A férfi csapatot 2004 óta irányító Harczi Zsoltnál betelt a pohár, rendkívüli felmondással távozik posztjáról.

„Egy rám kényszerített döntés volt, márpedig azért mert az elmúlt hat hónapban nem kaptam meg a munkabérem. Az elmúlt időszakban már az útiköltségemet sem fizették ki” – fogalmazott Harczi Zsolt, a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya.

Harczi Zsolt a Stoppernek elmondta: az elmúlt hónapokban többször is felszólította a szövetség vezetését, hogy rendezzék a tartozását, de nem kapott választ.

„Az elmúlt időszakban először márciusban, majd májusban küldtem egy felszólítólevelet a MOATSZ-nak, hogy tartoznak a munkabéremmel, és szeretném megkapni. Gyakorlatilag az elmúlt időszakban velem senki semmiről nem egyeztetett” – árulta el a szakember.

Az áprilisban megválasztott új elnök elismerte: a felnőtt szövetségi kapitányok helyzete rendezésre vár. Harczi Zsolttal rendkívüli felmondása után múlt héten ültek tárgyalóasztalhoz. Érdemi megállapodás nem történt.

„Az elmaradt bér kifizetését illetően, hogyan és milyen módon, illetve milyen feladatkörben tudja a Zsolt a továbbiakban is az asztalitenisz sportágat szolgálni; legyen az klubban folytatott munka vagy más formában; erről elsősorban Zsolttal kell beszélnem” – mondta a Stoppernek Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke.

A női válogatott kapitányának szintén több hónapos fizetéssel tartozik a szövetség. Téglás Péter még nem döntött a folytatásról. Mindkét kapitány szerződése a riói olimpiáig szólna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!