2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Betelt a pohár: távozik a szövetségi kapitány

2013. június 24., hétfő 12:53, frissítve: hétfő 12:54

Több hónapos tartozások, ügyvédi felszólítás, rendkívüli felmondás – a magyar asztalitenisz hónapok óta anyagi problémákkal küzd. A Hír TV Stopper című műsorának nyilatkozó új szövetségi kapitány szeptemberre rendezné a tartozásokat.

Új vezetés, új irány, de a problémák a régiek. A felnőttasztalitenisz-válogatottak szövetségi kapitányai fél éve fizetés nélkül dolgoznak. A férfi csapatot 2004 óta irányító Harczi Zsoltnál betelt a pohár, rendkívüli felmondással távozik posztjáról.

„Egy rám kényszerített döntés volt, márpedig azért mert az elmúlt hat hónapban nem kaptam meg a munkabérem. Az elmúlt időszakban már az útiköltségemet sem fizették ki” – fogalmazott Harczi Zsolt, a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya.

Harczi Zsolt a Stoppernek elmondta: az elmúlt hónapokban többször is felszólította a szövetség vezetését, hogy rendezzék a tartozását, de nem kapott választ.

„Az elmúlt időszakban először márciusban, majd májusban küldtem egy felszólítólevelet a MOATSZ-nak, hogy tartoznak a munkabéremmel, és szeretném megkapni. Gyakorlatilag az elmúlt időszakban velem senki semmiről nem egyeztetett” – árulta el a szakember.

Az áprilisban megválasztott új elnök elismerte: a felnőtt szövetségi kapitányok helyzete rendezésre vár. Harczi Zsolttal rendkívüli felmondása után múlt héten ültek tárgyalóasztalhoz. Érdemi megállapodás nem történt.

„Az elmaradt bér kifizetését illetően, hogyan és milyen módon, illetve milyen feladatkörben tudja a Zsolt a továbbiakban is az asztalitenisz sportágat szolgálni; legyen az klubban folytatott munka vagy más formában; erről elsősorban Zsolttal kell beszélnem” – mondta a Stoppernek Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke.

A női válogatott kapitányának szintén több hónapos fizetéssel tartozik a szövetség. Téglás Péter még nem döntött a folytatásról. Mindkét kapitány szerződése a riói olimpiáig szólna.