2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Sport

Az ukrán krízis miatt elkötözött a Sahtar Doneck

Elköltöztette csapatát a Sahtar Donyeck. A futballklub vezetése úgy döntött, hogy a kelet-ukrajnai válság miatt a játékosokat Kijevbe telepíti át, a hazai meccseket pedig Lvivban rendezik meg. A keddi meccsről hiányzott az a hat játékos, akik a hétvégén nem tértek haza a csapattal Franciaországból a maláj gép lelövése miatt.

2-0-ra nyerte a Sahtar Doneck a Dinamo Kijev elleni meccset az ukrán Szuperkupáért kiírt sorozatban. A Sahtar először játszott új, választott hazai pályáján, Lvivben. A csapat a kelet-ukrajnai válság miatt döntött úgy, hogy elköltöznek a fegyver konfliktus egyik központjának számító Doneckből. „Ha már biztos lesz, hogy biztonságban leszünk Doneckben, akkor fogunk majd ott játszani. Én játékos vagyok, és szeretnék már békét. Ez a legfontosabb” – mondta a csapat egyik játékosa.

A klub vezetése két városba telepítette át a csapatot. „Itt fogunk játszani. Lakni és edzeni Kijevben fogunk, és a lvivi aréna lesz a hazai pályánk. A csapat szereti a várost, és jó volt a hangulat is. Általában amikor a helyiek ellen játszunk, aznap érkezünk, és csak a szállodát meg a stadiont látjuk. Legutóbb viszont három napot is itt tölthettünk, láttuk a város szépségeit, ezután döntöttünk úgy, hogy a Bajnokok Ligája-meccseinket itt fogjuk tartani” – mondta Mircea Lucescu, a csapat edzője.

Mircea Lucescu nem kommentálta, hogy a meccsről hiányzott az a hat meghatározó csapattag, akik szombaton nem tértek vissza Ukrajnába múlt heti, franciaországi barátságos mérkőzésük után. A brazil és argentin játékosok a maláj gép lelövése miatt döntöttek így, a klub vezetése azonban büntetéssel fenyegette meg őket, ha továbbra sem csatlakoznak társaikhoz.

A politikai és pénzügyi válság miatt több klub csődbe ment, játékosok is távoztak csapatoktól. Ennek ellenére Kijev és Lviv városa is pályázik a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek meccseit több városba játsszák majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!